Kako je bilo na „BASF“ Danima polja u Pančevu

Kako je bilo na „BASF“ Danima polja u Pančevu

U utorak, 30. maja, na oglednim parcelama Poljoprivredne stručne savetodavne službe Instituta Tamiš, kompanija „BASF“ organizovala je svoje tradicionalne Dane polja. Na njima su stručnjaci i predstavnici ove kompanije poslovnim saradnicima i partnerima želeli da predstave praktične primere i najnovije tehnologije u zaštiti 4 ratarske kulture – kukuruza, pšenice, soje i suncokreta.

Jedan on najnovijih preparata koji je predstavljen za zaštitu pšenice, a koji će se na tržištu pojaviti sledeće godine, jeste fungicid Priaxor. Ovaj preparat namenjen je za prvi tretman pšenice.

Dan polja kompanije BASF – prozor u budućnost!

Za ratare koji gaje soju, na ovogodišnjim danima polja predstavljen je preparat Corum, koji se na njivama već dokazao kao izuzetno selektivan za gajeni usev, ali i jedan noviji preparat, pod imenom Focus Ultra Pack.

BASF balon - ©Agromedia 

Za uzgajivače suncokreta detaljno je predstavljena Clear Field Plus tehnologija, koja je dopunjena i poboljšana verzija dosadašnje. Naime, na oglednom polju prikazani su efekti preparata Pulsar plus na hibridima raznih semenskih kompanija, čiji se suncokreti najčešće gaje u našoj zemlji.

Osim što su poljoprivrednici imali priliku da se na ovogodišnjim „BASF“-ovim Danima polja ponovo sretnu i porazgovaraju o uspesima, ali i problemima koje su imali na njivama, ova manifestacija bila je i idealno mesto da se oni druže i zabave. Organizatori su im priredili ručak, muzički program, tombolu i razne sportske zabavne aktivnosti. Zato se mnogi od njih već sada raduju sledećim Danima polja kompanije „BASF“ jer, kažu, od spoja lepog i korisnog ništa ne može da da bolje rezultate u radu. 

Sagovornici:
Goran Puhar, BASF


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica