Kako da ŽETVENI OSTACI postanu ORGANSKO ĐUBRIVO na vašoj njivi?

Kako da ŽETVENI OSTACI postanu ORGANSKO ĐUBRIVO na vašoj njivi?

U ataru sela Belegiš Milan Milinović koji na površini od 6 hektara gaji isključivo pšenicu, a predusev je kukuruz. U celokupnoj svojoj proizvodnji koristio je preparate iz kompanije Biofor System. Dodavao je Biognezdo, zatim BioPlug, Biofor Active i Biofor Eho. Sa ovim preparatim Milan je zaokružio proizvodnju sa preparatima iz ove kompanije i malo je reći da je zadovoljan rezultatima.

Pored BioGnezda koje je dodavao biljkama dok su još bile u fazi semena, i BioPlug-a koje je dodao pred samu obradu zemljišta, ovaj domaćin je koristio i Biofor Active mesec dana nakon setve i biostimulator BioEho koji je rađen u drugom fungicidnom tretmanu.

Prethodne godine prinos kukurza na njivama našeg proizvođača bio je 5 ipo tona po jednom katastarskom jutru, a procenjuje se da je isto toliko bilo i žetvenih ostataka. Sa BioPlug-om ti isti žetveni ostaci se pretavaraju u organsko đubrivo.

Milanova njiva u periodu snimanja ovog razgovora 13.juna ove godine bila je zelena i izgledala je ujednačeno do samog kraja. S obzirom na datum naše posete i tadašnje temperature od samog nicanja pa sve do prvog zastavičara biljka je bila zelena. Čak i sa deficitom vlage, preparati ove kompanije pomogli su biljkama da ostanu zelene jer biljka još uvek koristi hranu.

Prihrana na ovoj njivi je rađena u dva navrata sa azotnim đubrivom UREA. Prva prihrana je rađena 15. februara, a druga prihrana je urađena 2.marta. U količini od 150 kg po hektaru u prvom  tretmanu i u drugom 90 kilograma po hektaru.

Kad se uporedi sa ostatkom atara, naš domaćin ne voli da komentariše razlike, ali rezultati pokazuju da se ulaganje u Biofor System preparate isplate.

Sagovornik: Milan Milinović, Belegiš

Biofor System

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica