Dani polja kompanije Biofor: Ratari zadovoljni efektima mikrobioloških đubriva

Dani polja kompanije Biofor: Ratari zadovoljni efektima mikrobioloških đubriva

Kako bi proizvođači mogli da pogledaju i uporede svoje rezultate kompanija Biofor System je u nedelji za nama organizovala Dane polja. U okolini Bačke Palanke, tačnije u mestu Tovariševo, okupio se veliki broj saradnika, ali i poljoprivrednika kako bi una licu mesta mogli da se uvere u efekte Biofor preparata na zemljište i na biljke.

 

„Ono što je važno jeste da mi sa Bioforom vraćamo prirodnu plodnost zemljišta, onakvo stanje stvari kako treba da bude. Zemljište je sunđer koje treba da prima i zadržava vlagu, jer je ono osnovni izvor hraniva za sve biljke. Zato je naš cilj da podignemo plodnost zemljišta i ostvarimo mogućnost da ta biljka uzima velike količine hrane, da dobro napreduje u vegetaciji i na kraju da postigne zadovoljavajući prinos“, ističe dipl. inž. Bogdan Žigić, direktor kompanije Biofor System.

Proizvođač iz Deronja dugo koristi preparate kompanije Biofor System i na Dane je polja je došao kako bi i sam uporedio svoje sa rezultatima drugih proizvođača. Ipak, Mileta nije jedini koji koristi ove preparate. Ratar iz Pivnica već 5 godina koristi BIOplug u kukuruzu na 6 i soji na 3 hektara i malo je reći da je zadovoljan učinkom.

Za razliku od njih ovaj proizvođač do sada nije koristio ove preparate, ali poučen iskustvom svojih starijih kolega veruje da će efekti biti znatno bolji. Domaćin Srđan, na čijim parcelama su i održani dani polja ove kompanije kaže da su efekti ovih preparata sve bolji iz godine u godinu ali da o konačnom prinosu završnu reč imaju kombajn i vaga.

Sagovornici: dipl. inž. Bogdan Žigić, direktor kompanije Biofor System
Mileta Ninić, proizvođač iz Deronja
Jovan Slavik, proizvođač iz Pivnica
Kupusinac Srđan, proizvođač iz Tovariševa

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica