Cheif MAX – proverena kombinacija za suzbijanje korova u kukuruzu

Cheif MAX – proverena kombinacija za suzbijanje korova u kukuruzu

Kada bi trebalo ustvari početi sa suzbijanjem korova u svim kukuruz, pitanje je koje muči sve poljoprivrednike. Korovi se u kukuruzu najlakše suzbijaju kad su oni mali, u fazi ponika. To je jako važno jer se tada lakše suzbijaju i obično tada ne stignu da naprave veće štete u usevu kukuruza.

U tu svrhu kompanija Adama je dizajnirala jednu proverenu kombinaciju sa 2 preparata. Preparati Chief i Nikogan. Mi smo tu kombinaciju nazvali Chief Max. Chief je selektivni translokacioni herbicid koji se koristi za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih korova u usevu kukuruza. Cheif deluje i preko lista ali i preko zemljišta, takozvano rezidualno delovanje koje može da traje nekada i 4 do 6 nedelja.

Količina primene preparata Chief je od 1 do 1,2 l po hektaru pripada Chief. Odlično deluje na većinu širokolisnih korova koje se mogu naći na parceli. Tu pre svega mislimo na Štir, Pepeljugu, Tatulu, Pomoćnicu, Palamidu i Čičak koji je zadnjih godina sve veći problem. Preparat Chief ga superiorno suzbija.

Nikogan je selektivni translokacioni herbicid koji se koristi za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih korova i nekih širokolisnih. S obzirom da se aktivna materija usvaja listom i translocira kroz biljne delove, jako je bitno da ta aktivna materija dođe i do rizoma.

male biljke kukuruza na parceli

Količina primene preparata Nikogan za suzbijanje divljeg sirka iz semena i divljeg sirka iz rizoma i nekih širokolisnih korova je 1,25 l po hektaru.

Ovo je četvrta godina kako Dušan Stojadinović iz kaonika koristi preparat Nikogan. A kako kaže od prve godine se pokazalo da je efikasan. Kako ovaj ratar kaže već nakon trećeg dana videla se jasna promena i napredak useva kukuruza na njegovoj njivi.

Da biste imali bezbednost proizvodnju i uspešno suzbili uskolisne i širokolisne korove na vašim parcelama stručni tim Adame vam preporučuje kombinaciju Chief Max kao dobitno rešenje za vaše parcele u ovoj poslovnoj godini. Jer zemlja ne može sama.

Adama

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica