Uskoro sastanak malinara i hladnjačara u Beogradu

Uskoro sastanak malinara i hladnjačara u Beogradu

Da bi se što pre rešio problem maline i postigli strateški dogovori za ovu i narednu godinu, Ministarstvo poljoprivrede je donelo odluku da narednih dana u Beogradu okupi sve malinare i hladnjačare.
 

Sastanak malinara i hladnjačara - © Agromedia

Ministar Nedimović je u razgovoru sa više od 500 poljoprivrednih proizvođača iz Ivanjice, prilikom posete tog kraja, izjavio da će Ministarstvo narednih dana sve teritorijalne proizvođače pozvati da dođu u Beograd na zajednički sastanak sa Ministarstvima privrede, trgovine i poljoprivrede – koja će biti nosilac ovog posla.
 

Srpska malina u problemu – Mnogo zaliha, a stiže novi rod

Zajedno sa otkupljivačima, odnosno hladnjačarima, pokušaćemo da napravimo strateški plan kako za ovu, tako i za narednu godinu”, rekao je ministar. On je dodao da će Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa Ministarstvima trgovine i privrede napraviti radnu grupu, koja će raditi u narednih nekoliko meseci u cilju postizanja dogovora pošto je malina strateški poljoprivredni proizvod i brend naše zemlje.

Ministar Nedimović je naglasio da je cilj stvaranje zajedničke strategije i rekao da kada je reč o oblasti stočarstva, pravilnikom je ograničen gornji limit za davanje subvencija, a sve sa ciljem da se zaštite mali i srednji proizvođači.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica