Galenika-Fitofarmacija predstavila nova rešenja za zaštitu bilja na danima polja jabuke

Galenika-Fitofarmacija predstavila nova rešenja za zaštitu bilja na danima polja jabuke

U saradnji sa svojim partnerima, firmom Pollino Agrar d.o.o. iz Jaska, Galenika-Fitofarmacija organizovala je 29. juna Dan polja jabuke. Događaju je prisustvovalo oko 250 gostiju koji su došli iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske.

Dani polja jabuke Galenike-Fitofarmacije - © Galenika-Fitofarmacija

Potreba proizvođača voća da budu u toku sa inovacijama o tehnologiji zaštite i ishrane jabuke, kruške i drugog voća sve je prisutnija, naročito ukoliko žele da budu konkurentni sa svojim proizvodima na tržištu. Na tom putu, partnerstvo sa našim stručnim timom pruža pomoć i podršku poljoprivrednim proizvođačima.

 

Dani polja jabuke - © Galenika-Fitofarmacija

Velika količina padavina tokom prethodnih dana, ali i na sam Dan polja, sprečila je prvobitno planiran izlazak u voćnjak. Umesto grupnog obilaska voćnjaka, održane su prezentacije stručnog tima Galenike-Fitofarmacije o tehnologiji zaštite voća i primeni proizvoda za zaštitu i ishranu biljaka, a potom je za zainteresovane omogućen obilazak voćnjaka. Proizvođači su predano pratili prezentacije dobro poznatih stručnjaka naše kompanije, Predraga Milovanovića, Igora Petkovića, ali i novih kolega – Koviljke Teomirović i Ivana Stevanovića.

Obilazak voćnjaka - © Galenika-Fitofarmacija

U izlaganju, naši stručnjaci za zaštitu voća su se osvrnuli na početak sezone i specifičnosti koje su je obeležile vegetacioni razvoj biljaka. Velike promene klimatskih uslova, naročito u vidu promenljivosti temperatura i vlage vazduha, uticale su na kretanje vegetacije, što je ostavilo traga i u kasnijim fenofazama razvoja.

Dodela nagrada - © Galenika-Fitofarmacija

Pored preporučenog programa zaštite, predstavljena su i nova rešenja u zaštiti i ishrani bilja koje je Galenika-Fitofarmacija ponudila, a posebno su prezentovani novi proizvodi koji su se našli u voćnjacima ove sezone – KULISA, LEGAT, TRITON. Pored toga detaljnije je ispričano o najznačajnijim štetnim organizmima koji prave probleme proizvođačima.

U nastavku druženja organizovana je i nagradna igra u kojoj su svi gosti bili učesnici, pri čemu je na kraju bilo izvučeno troje dobitnika nagradnih paketa.

Foto: Galenika-Fitofarmacija

Sponzorisani članak

Adresa: Batajnički drum bb, 11000 Beograd, Srbija
Telefon: +381 11 307 23 01
Web adresa: www.fitofarmacija.rs

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti