Skuplja otkupna cena teladi SM rase na području Smedereva | Cena žive stoke

Skuplja otkupna cena teladi SM rase na području Smedereva | Cena žive stoke

Zabeležen je rast otkupne cene teladi SM rase u klanicama na području Smedereva.

Cene teladi i tovne junadi

Rast otkupne cene teladi SM rase, mase tela do 160 kilograma na dominantnih 420 din/kg i pad otkupne cene tovnih bikova mase tela preko 500 kilograma na 240 din/kg karakteristika je nedelje za nama u klanicama na području Podunavskog regiona.

U klanicama na području Šapca došlo je do rasta otkupne cene tovne junadi mase tela preko 480 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominantna cena iznosila je 245 din/kg. Otkup grla bio je dobar.

U klanicama na području Braničevskog regiona došlo je do pada otkupne cene tovne junadi mase tela od 350 do 480 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominantna cena iznosila je 220 din/kg. Obim otkupa bio je prosečan.

Cena tovnih svinja, prasadi i krmača za klanje

U sedmici za nama bila je viša otkupna cena tovnih svinja mase tela od 80 do 120 kilograma u klanicama na području Južnobanatskog regiona. Dominirao je iznos od 150 din/kg.

Rast otkupne cene prasadi mase tela od 16 do 25 kilograma na 250 din/kg i pad otkupne cene tovnih svinja mase tela od 80 do 120 kilograma evidentiran je u klanicama Smedereva.

Krmače za klanje bile su jeftinije u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Kragujevcu, jer je dominirao iznos od 120 din/kg. Za prodaju je bilo dovezeno petnaestak grla.

Cene ovaca, jagnjadi i šilježadi

U klanicama na području Braničevskog regiona bila je viša otkupna cena jagnjadi tokom protekle sedmice, pošto je dominirao iznos od 260 din/kg. Obim otkupljenih grla nije se značajnije menjao u odnosu na prethodni period.

Ova kategorija ovaca bila je skuplja u sedmici za nama i na pijaci žive stoke u Požarevcu, jer su se jagnjad najčešće mogla pazariti po ceni od 300 din/kg.

Rast otkupne cene jagnjadi i ovaca evidentiran je u klanicama na području Podunavskog regiona tokom protekle nedelje. Za razliku od njih niža je bila otkupna cena šilježadi. Otkupljenu jagnjad klaničari su plaćali 240 din/kg, ovce 150 din/kg, a šilježad 200 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Smederevu evidentiran je pad dominantne cene šilježadi na 210 din/kg.

Cene lucerkinog sena, kukuruza, sojine sačme i stočnog brašna

Lucerkino seno u balama bilo je jeftinije u odnosu na prethodni period na gazdinstvima u okolini Čačka, pošto je dominirao iznos od 12 din/kg. U maloprodajnim objektima na području ovog grada zabeležena je prodaja identičnih proizvoda, a i cene su bile nepromenjene.

Na gazdinstvima u okolini Kikinde došlo je do pada dominantne cene lucerkinog sena u balama na 18 din/kg i kukuruza okrunjenog prirodno sušenog upakovanog u džakove, pošto je dominirao iznos od 24 din/kg. U maloprodajnim objektima na području ovog grada bila je skuplja sojina sačma (dominantnih 105 din/kg) i jeftinije stočno brašno (32 din/kg) u odnosu na prethodni period.

Izvor: STIPS

KOMPLETAN IZVEŠTAJ SE NALAZI NA OVOM LINKU.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica