Dani polja paradajza kompanije Agroarm u selu Vinarce

Dani polja paradajza kompanije Agroarm u selu Vinarce

Agroarm je u saradnji sa kompanijama Timac AGRO, Belchim i udruženjem „Zelena zvezda“ po 6. put organizovao „Dane polja“ u selu Vinarce kod Leskovca. Seminis hibridi, tradicionalno, pokazali su se odlično, a pored već poznatih hibrida kao što je Matias, ove godine predstavljeni su i novi hibridi paradajza Matissimo i Partova.

 „Ono što je nama važno i što očekujemo od hibrida je izuzetna rezistentnost na bolesti  i visok kvalitet ploda tokom celog period proizvodnje. Hibrid Matissimo zadovoljava te karakteristike, on daje visok prinos u otežanim uslovima proizvodnje i dobar kvalitet. Hibrid Partova je odličan hibrid za one koji planiraju da ga prodaju na nekom daljem tržištu, on je veoma transportabilan, rekao je Ranko Njegovan iz kompanije Agroarm. 

Prilikom transporta Partova zadržava kvalitet i ujednačenost, u odnosu na druge hibride izdvaja ga dobro zametanje u letnjim uslovima i dobar kvalitet u jesenjoj proizvodnji. Predstavljeni su i hibridi koji će se u prodaji pronaći tek za koju godinu.

Agroarm proslavio 20 godina poslovanja

To su hibridi Wrestler, Eterei i pod šifrom 1214. Testiramo ih širom Srbije. Hibrid Westler je izuzetno ran, visok i kroz sva testiranja je postigao visoke prinose. Eterei je nastavak na Melodiju, u odnosu na njega možemo reći da je otporniji na bolesti i ima nešto više prinose. Hibrid 1214 je u ranoj fazi testiranja, ali mislim da ćemo sa njim ciljati na najviše prinose“, objasnio je Ranko Njegovan.

Paradajz kompanije Agroarm © Agromedia

Stručnjaci kompanije Agroarm svaki hibrid testiraju nekoliko godina u različitim uslovima proizvodnje pre nego što ga puste u prodaju. Srđan Dimitrijević iz sela Kumarevo koristi isključivo hibride koje distribuira Agroarm.

„Pohvalio bih domaćine i paradajz, mislim da su ove godine na visokom nivou uspeli da proizvedu paradajz verovatno uz primenu dobre agrotehnike koju pružaju Agroarm i Timac AGRO. Postigli su u stresnim klimatskim uslovima izuzetne rezultate, kaže Srđan Dimitrijević.


Kompanija Agroarm zajedno sa svojim partnerima posebnu pažnju posvećuje i zaštiti bilja.

„Osim toga što predstavljamo hibride kompanije Seminis, ovde smo u društvu sa svojim partnerima poput kompanije Timac Agro, čija đubriva su korišćena za ovaj ogled, kao i kompanije Belchim, čiji pesticidni program zastupamo. Naravno korišćen je i pesticidni program Agroarma koji se godinama unazad koristi kako u ogledima, tako i u proizvodnji u ovim krajevima“, rekla je Tamara Popović iz Agroarma. 

Paradajz kompanije Agroarm © Agromedia


Direktor zadruge „Zelena zvezda“ Đorđe Micić, takođe je imao samo reči hvale za ceo tim Agroarma sa kojim sarađuje godinama.

„Saradnja sa Agroarmom teče godinama unazad. Matissimo je novi hibrid koji je veoma otporan i tolerantan na mnoge bolesti, mi imamo intenzivnu proizvodnju u našim plastenicima, tako da imamo problem sa otpornošću hibrida, paradajz Matissimo je otporan na nove bolesti i biće naš izbor“, kaže Micić. 


Distributivna mreža kompanije „Agroarm“ pokriva čitavu Srbiju. Tim profesionalaca stručne službe Agroarma uvek je dostupan, a vama najbliže možete da potražite u Vrčinu, Nišu, Čačku ili Futogu.

Sagovornici:

Ranko Njegovan, Agroarm 

Srđan Dimitrijević, Kumarevo

Đorđe Micić, direktor udruženja “Zelena zvezda”

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica