Izgradnju pogona za prikupljanje i plasman meda podržava država

Izgradnju pogona za prikupljanje i plasman meda podržava država

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljubom Živadinovićem, istakla je da će država nastaviti da podržava pčelare, ali i sve ostale poljoprivrednike.

Domaći med - © Pixabay

Tema razgovora bila je pomoć i podrška Vlade daljem razvoju pčelarstva u Srbiji, a posebno nastavak podrške u izgradnji pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

„Projekat je odličan primer kako primarni poljoprivredni proizvođači mogu direktno, bez posrednika, da plasiraju svoj proizvod na tržište Srbije i sveta“, istakla je predsednica Vlade u razgovoru.

Živadinović je naglasio da je cilj  SPOS-a da pogon bude najbolji i najmoderniji u regionu.

10 načina kako da razlikujete pravi med od falsifikata

Brnabić i Živadinović razgovarali su i o nastavku aktivnosti u borbi protiv neispravnog meda na tržištu Srbije.


Brnabić je naglasila da će Operativni štab Vlade za koordinaciju primene mera za suzbijanje nelegalne proizvodnje i prometa meda, preparata na bazi meda i drugih proizvoda pčela, nastaviti aktivno da sarađuje sa SPOS i nadležnim organima u rešavanju svih nepravilnosti u prometu meda na tržištu Srbije.

Ove uslove treba ispuniti za proizvodnju organskog meda

SPOS će nastaviti da analizira i izveštava o svim slučajevima nepravilnosti na tržištu, u cilju zaštite proizvođača i zaštite potrošača“, istakao je Živadinović.


Izvor: eKapija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica