Inspekcija pronašla falsifikovani med u trgovinskom lancu

Inspekcija pronašla falsifikovani med u trgovinskom lancu

Ministarstvo poljoprivrede iz trgovinskog lanca „Idea” povlači sa polica livadski med pod robnom markom „K plus”, nakon što je analizom utvrđeno da je reč o falsifikatu.

Domaći med- © Agromedia

Sumnju u kvalitet izazvala izuzetno niska cena za kupljeni drugi artikal. Naknadnom analizom utvrđeno je da je reč o falsifikatu.

Organski med ima bolji plasman na tržištu i višu cenu

Slučaj je prijavljen inspekciji koja je brzo reagovala, prekontrolisala ovaj med i pronašla falsifikate zbog čega je i preduzela mere, izjavio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

Više o tome kako prepoznati pravi med pogledajte ovde.

„Posle prvobitne kontrole, uradili smo i superanalizu koja je potvrdila prethodne nalaze i izdat je nalog da se roba povuče“, rekao je Nedimović. Takođe je rečeno da će se danas znati više detalja o količinama i samoj akciji koju je Ministarstvo poljoprivrede, kao preventivu, sprovodilo u poslednja tri meseca upravo protiv falsifikovanja meda.

Medom protiv jesenjih virusa!


Ono što pčelarima kvari računicu jesu falsifikati meda koji su preplavili tržište i koji se prodaju na pijacama, ali i u prodavnicama poznatih trgovinskih lanaca. Ovaj takozvani med uglavnom nije štetan, ali nije ni pravi, a to svakako treba znati pri kupovini.  

Izvor: Politika

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica