Za svakog poljoprivrednika: Kako rade Kverneland priključne mašine

Za svakog poljoprivrednika: Kako rade Kverneland priključne mašine

Na oglednom polju Bilić, nedaleko od Sombora, a u organizaciji kompanije „Titan machinery“ i Poljoprivredne stručne savetodavne službe Sombor prošlog petka održana je prezentacija „Kverneland“ priključnih mašina u radu. Ova norveška kompanija u svojoj ponudi ima najsavremenije sejalice, rasipače, prskalice i razne druge mašine za obradu zemljišta, ali je širom sveta najpoznatija po bogatoj ponudi kvalitetnih i raznovrsnih tanjirača i plugova.

Vladimir Labus, predstavnik kompanije „Titan machinery“, objasnio nam je od kada se „Kverneland“ mašine koriste u Srbiji i kome su one namenjene.

Uručeni ugovori za navodnjavanje – Uskoro konkurs za nabavku mehanizacije

Na našem terenu možemo naći plugove iz 1950. godine, kao i one od pre nekoliko godina. Kompanija je pod različitim komercijalnim nazivima bila prisutna na ovom podneblju i sa ostalim mašinama, tako da nije bilo sela, niti kombinata i poljoprivrednog proizvođača koji nije imao nešto iz Kvernelandovog portfolia“, navodi Vladimir.

Priključne mašine - © Agromedia


„Ono što je jako bitno za ovu kompaniju jeste da ona pravi mašine najrazlitijih dimenzija, pa ih mogu kupiti poljoprivrednici koji obrađuju po nekoliko hektara zemlje, ali i oni koji u svom posedu imaju po više hiljada hektara
“, rekao je Labus.

U Somboru i okolini najveći deo zemljišta obrađuju ratari koji u svojim posedima imaju od nekoliko stotina do više hiljada hektara. Oni prate savreme trendove i trude se da uz pomoć dobre mehanizacije što više olakšaju, ali i unaprede proizvodnju na svojim njivama.

Kverneland mašine u polju - ©Agromedia 

Branislav Ugrizović, iz PSS-a Sombor, navodi: „Trudimo se da našim farmerima i korisnicima poljoprivredne mehanizacije prezentujemo one mašine za koje smo ubeđeni, ili smo putem sopstvenih istraživanja otkrili da one u velikoj meri odgovaraju prohtevima korisnika. Zato smo i sa kompanijom Titan machinery napravili ovu prezentaciju koja se održava na našem oglednom polju“.

S obzirom na to da je ovo bila prva prezentacija „Kverneland“ mašina u Srbiji, posetioci su imali priliku da vide i jedan novitet.

Kverneland mašine u polju - ©Agromedia 

Željko Gecić, predstavnik kompanije „Titan machinery“ rekao je: „To je sejalica za kombinovanu setvu. Ta mašina je predstavljena na prošlom sajmu u Hanoveru. Mi se u Titan machinery, kompaniji koja vodi računa o svojim kupcima, trudimo da im redovno predstavljamo sve svetske novitete. Zato će i danas imati priliku da vide takvu jednu mašinu u radu“.

„Kverneland“ je jedna od retkih kompanija ovog tipa koje imaju komletan proizvodni program u svojoj ponudi. Zato su baš ove mašine izbor farmera širom sveta.

Na „Kverneland“ širokorednim sejalicama nalaze se „Akordovi“ setveni aparati, koji su sami po sebi dokaz savršene preciznosti. 

Philmar Bouwman, predstavnik „Kverneland Group“ iz Holandije objašnjava: „Kverneland je jedan od vodećih brendova u okviru svetske poljoprivredne zajednice. Naši kvalitetni proizvodi, njihov aktivni razvoj, kao i efikasni proizvodni procesi su razlozi što je upravo ovaj brend toliko poznat i cenjen“.

„Kverneland mašine doprinose efikasnijim operacijama kako u pogledu troškova, tako i kada je reč o prinosima. Uz to, zahvaljujući iskustvu od 125 godina, Kverneland proizvodi mogu da zadovolje potrebe poljoprivrednika širom sveta danas, a sigurno će moći i u budućnosti“, dodaje on.

Kverneland mašine u polju - ©Agromedia 


Na „Kverneland“ širokorednim sejalicama nalaze se „Akordovi“ setveni aparati, koji su sami po sebi dokaz savršene preciznosti
. Ta činjenica je za ratare u Vojvodini od izuzetnog značaja. Osim toga, ukoliko je poljoprivrednicima potrebna pomoć, kompanija „Titan machinery“ ima i veoma jaku i dobru mrežu saradnika na terenu, kao i sve rezervne delove koji bi mogli da zatrebaju tokom radova u polju. Ali, čak ni to nije sve.

Viktor Gombar, iz kompanije „Titan machinery“, ističe: „Mi se hvalimo time da smo jedna od dve firme koje nude navigacije u Srbiji. One su preciznosti od 20 do 2,5 centimetara. Takođe, jedini u Srbiji posedujemo svoju mrežu za navigacije, a imamo i autopilote za traktore. Sa njima je moguće da vozač samo bude u traktoru, a navigacija sve radi sama“.

Kverneland mašine u polju - ©Agromedia

Sve ove priključne mašine prikazane su u radu na „Case“ traktorima, za koje je kompanija „Titan machinery“ ovlašćeni distributer u Srbiji.

Sagovornici:
Vladimir Labus, „Titan machinery“
Branislav Ugrizović, PSS Sombor
Željko Gecić, „Titan machinery“
Philmar Bouwman, „Kverneland Group“
Siniša Radović, ratar iz Sombora
Miroslav Srećkov, ratar iz Zmajeva
Zoran Gunj, ratar iz Čonoplje
Viktor Gombar, „Titan machinery“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.