Tenk mu NIJE RAVAN! – CLAAS Lexion 5500 Guseničar – Sve što vam Treba za USPEŠNU Žetvu!

Tenk mu NIJE RAVAN! – CLAAS Lexion 5500 Guseničar – Sve što vam Treba za USPEŠNU Žetvu!

Razgovarali smo sa Sinišom Uverić, menadžerom prodaje kompanije Almex kako bismo saznali koje su karakteristike i prednosti kombajna CLAAS Lexion 5500 Terra Track, a ono što smo saznali izaziva strahopoštovanje prema ovoj mašini.

Kako je reč o novoj generaciji kombajna sa novom vršilicom, ovako nešto do sada još nije viđeno u Srbiji.

„Snaga motora je 410 konjskih snaga, heder je 7,7 metara, a može biti i širi – čak 9,3 metra. Potrošnja goriva je izuzetno mala. Zapremina bunkera je 11,000 litara, a opremljen je i pogonom na zadnje točkove, što znači da može da radi u svim uslovima”, navodi Uverić.

Pitali smo Milka Vrbu, ratara iz Hajdučice i ponosnog vlasnika ove mašine, šta Claas Lexion 5500 ima što drugi kombajni nemaju. Kako sam kaže, pošto je kod njih dosta teško zemljište, u jesen kada rade zemlja bude dosta mekana, zbog čega ostaju tragovi i to im kasnije pravi problem. „Zbog toga smo uzeli gusenice. Mnogo je udobnije nego točkovi”, kaže Milko.

Tenk mu NIJE RAVAN! - CLAAS Lexion 5500 Guseničar - Sve što vam Treba za USPEŠNU Žetvu! - © Agromedia

Prema rečima Milka, proizvođači se odlučuju za Claas kombajne prvenstveno jer je dobar kvalitet i dobar učinak, a samo ime Claas to potvrđuje. Pored toga reč je o pouzdanim mašinama.

U žetvi je najbitnije vreme. Zapravo, najbitnije je skratiti vreme žetve što je više moguće, jer ako bi došla kiša – to znači samo pravljenje gubitaka.

Što se tiče podrške kompanije Almex, Milko je izuzetno zadovoljan. Na raspolaganju su mu i servisna podrška i rezervni delovi. „Ne daj Bože da dođe do kvara kod kombajna! Oni imaju drugi da daju, a to druge kuće nemaju“, kaže Milko.


Sagovornici:
Siniša Uverić, menadžer prodaje „Almex“
Milko Vrba, Hajdučica

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica