TRAKTORI U SRBIJI – Kako odabrati PRAVI TRAKTOR za vaše gazdinstvo?

TRAKTORI U SRBIJI – Kako odabrati PRAVI TRAKTOR za vaše gazdinstvo?

Kada se odlučujete da kupite novi traktor najvažnije je odabrati performanse koje odgovaraju vašem gazdinstvu. U zavisnosti od toga koju biljnu vrstu gajite i na kojoj površini, važno je da pronađete pravi model traktora koji će zadovoljiti vaše potrebe. Svakako, kada je reč o ekonomičnosti, pouzdanosti i dugotrajnosti, o tome nema dileme, jer vaš novi traktor mora da sadrži sve tri karakteristike!

lovol plavi traktori poređani

Kada je vreme za novi traktor?

Na našoj obradivoj zemlji sreću se raznoliki traktori i kada je reč o proizvođačima, ali posebno kada je reč o starosti traktora. Razlozi za ovakvu sliku su mnogobrojni, a najčešći su: kupovna moć poljoprivrednika, kao i činjenica da poljoprivrednici čuvaju svoje mašine, redovno ih servisiraju i popravljaju, tako da traktori mogu trajati i više decenija. No ipak, moramo ići “u korak sa vremenom”, pa se i mašine na gazdinstvima modernizuju, stare menjaju novim, unapređenim, koje olakšavaju rad na njivi.

To sve otvara široko tržište za uvoz i prodaju novih traktora, kao i priključne mehanizacije. Pa se tako na tržištu u Srbiji mogu naći različiti brendovi, sa velikom ponudom najrazličitijih traktora i priključnih mašina. Što bi se reklo “Za svakog po nešto”.

Jedan od brendova koji u proteklih nekoliko meseci izazva sve veće interesovanje i potražnju poljoprivrednika jeste renomirani kineski bren LOVOL traktora, čiji je zvanični distributer Mehanizacija Trgomen. Razlog ovome jeste činjenica da u svojoj ponudi imaju traktore za svako poljoprivredno gazdinstvo, od onih malih od 25ks, do velikih, ratarskih sa čak 130ks. Pored toga, postaje sve omiljeniji među poljoprivrednicima jer donosi traktore koji su pre svega:

  • Ekonomični
  • Pouzdani
  • Dugotrajni
  • Pristupačni

Koji traktor odgovara vašem gazdinstvu?

Mehanizacija Trgomen, kao generalni distributer Lovol traktora za Srbiju, konstantno radi na širenju svog asortimana i susretanju želja svojih kupaca. Zato su ove godine svoj asortiman proširili sa 9, na čak 11 različitih modela traktora, u opsegu od 25 do čak 130 konjskih snaga. Bilo da se pretežno bavite voćarstvom, ratarsvom, povrtarstvom ili imate kombinovanu poljoprivrednu proizvodnju, u njihovoj ponudi ćete zasigurno pronaći model koji vam odgovara.

Za manja poljoprivredna gazdinstva, kao i ona koja se prežno bave voćarstvom, tu su modeli traktora poput: Lovol 254, Lovol 354, Lovol 454, Lovol 504 i Lovol 504n. Tu se posebno izdvajaju modeli Lovol 504 i Lovol 504n, omiljeni su izbor voćara. To je pre svega zbog svojih malih dimenzija, koje odgovaraju međurednim razmacima u voćnjacima i vinogradima.
Vlasnici srednjih poljoprivrednih gazdinstava, povrtari, kao i poljoprivrednici koji se bave kombinovanom poljoprivrednom proizvodnjom, najčešće se odlučuju za modele od 45 do 75ks, gde se posebno izdvaja model Lovol 754 (sa 75ks), zbog povišenog klirensa koji posebno odgovara u uzgoju povrća.

Za ratare, sa drudge strane, kojima su potrebni veliki i snažni traktori za obradu zemlje, tu su snažni modfeli raspona 90-130 konjskih snaga. Tu su se pobrinuli da pored dobro poznatih modela Lovol 904 (sa 90ks) i Lovol 1304 (sa čak 130ks), ove godine prošire svoju ponudu i ubace dva nova modela, a to su: Lovol 854 (sa 85ks), koji je već kupio simpatije velikog broja poljoprivrednika, kao i model Lovol 1104 (sa 110ks).

Prednosti LOVOL traktora

Ekonomičnost, pouzdanost i dugotrajnost su tri karakteristike koje poljoprivrednici širom Srbije izdvajaju kao tri glavne prednosti, a to možete videti u #jabiramlovol testimonijalima na zvaničnoj Instagram stranici @lovol.srbija).

Pored toga, Lovol traktori se odlikuju odličnom kabinom, koja je sigurnosna, sa CE staklima, ravnim podom i gramer sedištem (koji pružaju dodatnu udobnost tokom rada), kao i radiom sa USB ulazom, tako da muzika bude po vašem ukusu. Tu je naravno i bogat paket dodatne opreme, a za više indormacija o tome, posetite sajt Mehanizacije Trgomen.

Za sve dodatne informacije o LOVOL traktorima posetite sajt Mehanizacija Trgomen ili društvene mreže:
Facebook: Mehanizacija Trgomen -Lovol
Instagram: @lovol.srbija
TikTok : @lovol.srbija

Mehanizacija Trgomen

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica