Bitno je čime žanjete! Prenosimo kako izgleda žetva pšenice „Claas“ mehanizacijom!

Bitno je čime žanjete! Prenosimo kako izgleda žetva pšenice „Claas“ mehanizacijom!

Kompanija Almex“ u svom asortimanu nudi 3 modela Claas kombajna, čije su perfomanse najvidljivije ovih dana, tokom žetve. Žetva ječma i uljane repice već je završena, a privodi se kraju i žetva pšenice. Claasovi kombajni Avero, Tucano i Lexion brzo i efikasno, uz dobar učinak i mali rastur, vrše žito na nekoliko hiljada hektara.

 

Darko Jaćimović, marketing menadžer u kompaniji „Almex“ doo, objasnio nam je koja 3 modela Claas kombajna su najaktivnija ovih dana u žetvi pšenice i koje su njihove karakteristike. 

U ovom trenutku na ‘Almexovim’ imanjima žetva pšenice se privodi kraju, a kombajni kojima se žetva obavlja su modeli kompanije Claas: Avero, Tucano i Lexion. Oni su veoma kvalitetni i izdržljivi u radu, a često čujemo od kupaca da ih koriste u uvezanim osmočasovnim smenama neprekidno 24 časa na dan“, rekao je Darko.  
 

Žetva pšenice - ©Agromedia 

„Almexovi“ obučeni i mobilni serviseri, kao i dobra snabdevenost rezervnim delovima ovih dana značajan su oslonac korisnicima Claas mehanizacije u polju. Kvalitetne mašine uz dobru postprodajnu podršku i dostupnost od 24 sata, olakšavaju poslove poljoprivrednim proizvođačima, što upravo predstavlja i najjači adut kompanije „Almex“.

Servisna služba kompanije ‘Almex’ u sezoni žetve radi 24 časa, pa je stalno na raspolaganju korisnicima Claas mehanizacije u slučaju potrebe za rezervnim delovima ili popravkama. Inače, naglasio bih da se ljudi veoma interesuju za kombajne Tucano i Lexion. U narednom periodu očekujemo da će biti veće interesovanje za kukuruzne adaptere, traktore, žitne sejalice i drugu priključnu mehanizaciju“, dodaje Darko.
 

Žetva pšenice - ©Agromedia 

Ovakav pristup poslu dovodi do dugogodišnje saradnje sa klijentima. Mnogi pristupaju tipizaciji voznog parka kada se uvere u efikasnost Claasovih mašina.


Vlasnici ZZ „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskoj Itebeja sarađuju 6 godina na kompanijom „Almex“. U svom posedu imaju 11 Claas mašina, 9 traktora i 2 kombajna, a nameravaju da kupe i treći kombajn, guseničar Lexion 780.
 

Žetva pšenice - ©Agromedia 

Claas mehanizacija je veoma pouzdana i kvalitetna. Uz to, zahvaljujući kompaniji ‘Almex’ imamo i dobar servis i rezervne delove kad god nam zatrebaju. Stručnjaci ove kompanije nam uvek izlaze u susret i rešavaju sve probleme u istom danu“, istakao je Milan Mrkšić, direktor poljoprivredne proizvodnje u porodičnoj firmi ZZ „Mrkšićevi salaši“.


Prvi kombajn koji radi u polju je Lexion 670, koji ima 447 konjskih snaga. Njegov heder je 7,5 metara, kapacitet bunkera 11.500 litara i vrši oko 30 tona pšenice na sat. Drugi kombajn koji trenutno koristimo, Lexion 560, sličnih je performansi, sa malo slabijim motorom, od 385 konja. Ima isti heder kao i prethodni kombajn, a kapacitet takođe oko 30 tona pšenice na sat“, dodaje on. 
 


Servisna služba kompanije „Almex“ u sezoni žetve radi 24 časa, pa je stalno na raspolaganju korisnicima Claas mehanizacije u slučaju potrebe za rezervnim delovima ili popravkama.

Inače, sa ‘Almexom’ sarađujemo punih 6 godina i nastavićemo tu saradnju i ubuduće. Danas nam baš dolazi Claas model kombajna 780 koji ćemo konačno probati na našim parcelama i nadam se da će ostati u našem vlasništvu. Naglasio bih da je ova kompanija veoma dobro organizovana, ima dobar servis i magacin rezervnih delova, uvek imaju sve na stanju i zato za njih imam sve reči pohvale. Tako bi i trebalo da se radi da bi svaki korisnik i kupac bio zadovoljan“, zaključuje ovaj mladi ratar.

Modeli, cene i uslovi prodaje mašina iz „Almexovog“ asortimana prilagođeni su kako većim tako i manjim poljoprivrednim proizvođačima. U ponudi je nova, demo i polovna poljoprivredna mehanizacija. Specijalni uslovi prodaje i saradnja sa renomiranim bankama i lizing kućama omogućavaju lakšu dostupnost ovih najsavremenijih mašina domaćim poljoprivrednicima.
 

Žetva pšenice - ©Agromedia 

Sada su uslovi mnogo bolji nego u nekom prethodnom periodu, pa možemo da ponudimo finansiranje od strane banaka, do 10 godina otplate, kamatne stope koje su znatno niže nego ranije, načine plaćanja koji kupcima odgovaraju, a postoji i mogućnost robne razmene. Sarađujemo sa svim renomiranim bankama i proces finansiranja veoma kratko traje“, dodao je Darko Jaćimović.

Informacije o mehanizaciji i načinima finansiranja možete potražiti i na sajtu kompanije „Almex“.

Sagovornici:
Darko Jaćimović, marketing menadžer u kompaniji „Almex“ doo
Milan Mrkšić, direktor poljoprivredne proizvodnje u  ZZ „Mrkšićevi salaši“

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica