Mladi krompir po prvi put na tezgama | Cene povrća

Mladi krompir po prvi put na tezgama | Cene povrća

Na Kalenic pijaci u Beogradu niže su bile cene krastavca salatara, mladog kupusa, belog luka, rotkvice, zelja i zelene salate. Poskupeo je jedino patlidžan, pošto je dominirao iznos od 300 din/kg.

 

Što se tiče zelene pijace u Čačku obim ponude i tražnje poljoprivrednih proizvoda bio je zadovoljavajući. Cene su mirovale.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu se po prvi put ove sezone pojavio mladi krompir domaće proizvodnje po ceni od 300 do 350 din/kg. Ponuda ostalog povrća bila je slaba do prosečne a obim prodaje na zadovoljavajućem nivou. Što se cena tiče zabeležen je pad kod blitve, brokoli, karfiola, mladog kupusa, belog luka, praziluka i šargarepe. Za razliku od njih skuplji su bili paprika, paradajz, čeri paradajz i patlidžan.

Na tezgama zelene pijace u Leskovcu došlo je do rasta cena celera, paradajza i tikvice, kao i pad cena blitve, krastavca, rotkvice, spanaća i zelene salate. Cene ostalih proizvoda zadržali su prošlonedeljni nivo.

Karakteristika poslednje nedelje marta na kvantašu u Leskovcu je prva ponuda domačeg mladog krompira po ceni od 300 din/kg. Reporteri STIPS–a, protekle su sedmice evidentirali rast cene ljute parike, paradajza, praziluka, zelene salate i belog luka. Za razliku od njih jeftiniji su u odnosu na prethodnu nedelju bili krastavac salatar i rotkvice.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica