Cene stoke za period 28.07-01.08.2017.

Cene stoke za period 28.07-01.08.2017.

Na stočnim pijacama širom Srbije protekle nedelje zabeležen je pad cena krava za klanje, prasadi, ali i jagnjadi i ovaca.

 

U klanicama na području podunavskog regiona zabeležen je pad otkupne cene teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma na 340 din/kg. Na stočnoj pijaci u Požarevcu bile su jeftinije krave za klanje. Klaničari sa područja moravičkozlatiborskog regiona su protekle sedmice otkupljivali mušku telad simentalske rase, dok su otkupne cene tovne junadi, tovnih bikova i krava za klanje ostale nepromenjene u odnosu na prethodni period. Na pijaci žive stoke u Loznici izostala je prodaja teladi, tovne junadi i ostalih kategorija goveda protekle nedelje.

Prasad su protekle nedelje bila jeftinija na pijaci žive stoke u Pančevu. Tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilograma, po nižim su cenama u odnosu na prethodni period otkupljivali i klaničari sa područja braničevskog regiona. U klanicama na području podunavskog regiona evidentiran je pad otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma na 220 din/kg. Viša je bila prodajna cena obe kategorije prasadi na pijaci žive stoke u Smederevu.

Pad dominantne cene šilježadi na 190 din/kg zabeležen je u klanicama na području Braničeva. Na stočnoj pijaci u ovom gradu bile su niže cene jagnjadi i ovaca. Kod jagnjadi je dominiraio iznos od 290 din/ kg, a kod ovaca 130 din/kg. Jagnjad su protekle sedmice bila skuplja na pijaci žive stoke u Smederevu i najčešće su se mogla pazariti po ceni od 280 din/kg. Slaba ponuda i prodaja jagnjadi na stočnoj pijaci u Obrenovcu uslovila je rast cene. Dominiro je iznos od 280 din/kg. Klanice sa područja pirotskog regiona protekle nedelje nisu vršile otkup jagnjadi, jaradi i ostalih kategorija ovaca i koza.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica