Vojvođanska hrana mamac za turiste iz celog sveta

Vojvođanska hrana mamac za turiste iz celog sveta

Ukusna hrana, ambijent netaknute prirode i mir na Salašu 137 oslikavaju pravi vojvođanski mentalitet. Možda je baš to razlog zašto ovde svoje utočište pronalaze brojni gosti, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Tajnu vojvođanske kuhinje otkrio nam je šef kuhinje na salašu Marko Brzak.

Njegov zadatak je da u ovom restoranu hrana bude po ukusu svih gostiju, on je majstor koji se nalazi iza kulisa bogatog menija koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

„Gosti koji dolaze u restoran opet će se vratiti i zbog ljubaznog osoblja i ambijenta, ali po meni je najvažniji i ukus hrane za koju se mi trudimo da bude tradicionalna, koristimo samo sveže namirnice, nema modernih začina. Turisti su uvek oduševljeni, sve je manje ovakvih mesta i u Vojvodini“, rekao je Marko Brazak.

Ko se nije popeo na konja – taj nikada nije pao

Turisti se oduševe hranom, neki ovde prvi put probaju i roštilj sa ćumura, ali i gulaš i sva predjela ne ostaju nezapaženi. Na meniju Salaša 137 nalazi se preko 50 jela pripremljenih u vojvođanskom duhu, a evo šta izdvaja majstor ovih specijaliteta.

„Sve je stvar ukusa, ali što se mene tiče uvek bih preporučio rolovanu teletinu“, kaže on.

Pored velikog broja domaćih gostiju Salaš 137 redovno posećuje veliki broj turista koji o hrani koja se služi na salašu imaju samo reči hvale.


„Dolazim iz Kalifornije koja je poznata po hrani i vinu, ali ovde je sve tako sveže i ukusno. Čorba od paradajza je bila preukusna, kao i sirevi. Rakija je odlična, kao slatkiš, a sve što smo probali ima onaj ukus, koju sveža i zdrava hrana treba da ima“, rekla je Džin koja je na Salaš 137 doputovala čak iz Amerike.

I Amanda Feldman iz Teksasa nije ostala ravnodušna na srpsku dobrodošlicu i kuhinju.

„Hrana je neverovatna, ovo je ubedljivo najbolji obrok u poslednjih 10 dana koji smo imali, a putujemo dosta, već dva meseca. Nadam se da ću se opet vratiti,a sigurno ću imati o čemu da pričam unucima, sve je zaokruženo od njive pa do trpeze“, rekla je Amanda.


Sagovornici:

Marko Brzak, šef kuhinje na Salašu 137


Džin Jork, Kalifornija

Amanda Feldman, Teksas

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica