Svet poljoprivrede Prodavnica

Vojvođanska hrana mamac za turiste iz celog sveta

Ukusna hrana, ambijent netaknute prirode i mir na Salašu 137 oslikavaju pravi vojvođanski mentalitet. Možda je baš to razlog zašto ovde svoje utočište pronalaze brojni gosti, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Tajnu vojvođanske kuhinje otkrio nam je šef kuhinje na salašu Marko Brzak.

Njegov zadatak je da u ovom restoranu hrana bude po ukusu svih gostiju, on je majstor koji se nalazi iza kulisa bogatog menija koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

„Gosti koji dolaze u restoran opet će se vratiti i zbog ljubaznog osoblja i ambijenta, ali po meni je najvažniji i ukus hrane za koju se mi trudimo da bude tradicionalna, koristimo samo sveže namirnice, nema modernih začina. Turisti su uvek oduševljeni, sve je manje ovakvih mesta i u Vojvodini“, rekao je Marko Brazak.

Ko se nije popeo na konja – taj nikada nije pao

Turisti se oduševe hranom, neki ovde prvi put probaju i roštilj sa ćumura, ali i gulaš i sva predjela ne ostaju nezapaženi. Na meniju Salaša 137 nalazi se preko 50 jela pripremljenih u vojvođanskom duhu, a evo šta izdvaja majstor ovih specijaliteta.

„Sve je stvar ukusa, ali što se mene tiče uvek bih preporučio rolovanu teletinu“, kaže on.

Koh sa Salaša 137 © Agromedia

Pored velikog broja domaćih gostiju Salaš 137 redovno posećuje veliki broj turista koji o hrani koja se služi na salašu imaju samo reči hvale.

„Dolazim iz Kalifornije koja je poznata po hrani i vinu, ali ovde je sve tako sveže i ukusno. Čorba od paradajza je bila preukusna, kao i sirevi. Rakija je odlična, kao slatkiš, a sve što smo probali ima onaj ukus, koju sveža i zdrava hrana treba da ima“, rekla je Džin koja je na Salaš 137 doputovala čak iz Amerike.

I Amanda Feldman iz Teksasa nije ostala ravnodušna na srpsku dobrodošlicu i kuhinju.

„Hrana je neverovatna, ovo je ubedljivo najbolji obrok u poslednjih 10 dana koji smo imali, a putujemo dosta, već dva meseca. Nadam se da ću se opet vratiti,a sigurno ću imati o čemu da pričam unucima, sve je zaokruženo od njive pa do trpeze“, rekla je Amanda.

Sagovornici:

Marko Brzak, šef kuhinje na Salašu 137

Džin Jork, Kalifornija

Amanda Feldman, Teksas

Komentari