Zdravlje na prvom mestu: Počnite dan s medom

Započnite dan s medom - © Pixabay

Ukoliko vodite računa o svom zdravlju, onda bi med definitivno trebalo da uvrstite u svoju svakodnevnu ishranu. Ipak, kako nutricionisti preporučuju, za zdrav život potrebno je da svaki dan započnete s medom.

Evo nekoliko predloga za bolji početak dana:

Mleko ili čaj

Bilo da jutro započinjete šoljom čaja ili čašom mleka, svakako če vaš napitak biti znatno ukusniji ukoliko mu dodate kašičicu meda. Ukus će biti prijatniji, ali i zdraviji.

Žitarice

Ukoliko jednu kašiku meda dodate preko žitarica, učinićete vaš doručak hranljivijim.

Sveže voće

Za osvežavajući početak dana potrebno je da ispasirajte nekoliko banana, jagoda ili neko drugo voće. Zatim pomešajte sa probiotskim jourtom i dodajte kašiku meda.

Med - © Pixabay

Korica hleba ili pecivo

Topao, pečen hleb ili pecivo namažite medom i dobijate slatku, ukusnu i veoma zdravu glazuru.

Jabuke i med

Kaša od jabuke i meda

Očištite jednu krupnu jabuku, sitno narendajte, dodajte jednu akenu kaičicu meda i to dobro pomešajte. Ovoj kaši možete dodati i jednu ispasiranu bananu.

Kaša od jabuka, meda i zobenih pahuljica

Za zdrav početak dana često se preporučuje i mešavina od kuvanih jabuka, zobene kaše, meda i jogurta. Sve ove sastojke potrebno je dobro izmešati dok ne dobiju izgled šlaga. Može se mazati i na hleb. Posebno se preporučuje mlađoj, ali i starijoj deci.

Započnite dan s medom - © Pixabay

Krem od jabuka, sira i meda

Sastojci:

  • 200 grama mekog kravljeg sira
  • 2 kafene kašičice meda
  • Kisela jabuka
  • Šlag

Priprema:
Najpre je potrebno zgnječiti sir, dodati med i dobro izmešati. Jabuku oljušititi, izrendati, pa dodati siru i medu. Sipajte u čašu i ukrasite šlagom

Komentari