Ministarstvo za brigu o selu: Naša Srbija je prelepa! Nova kuća, život i venčanje za porodicu Čović!

Ministarstvo za brigu o selu: Naša Srbija je prelepa! Nova kuća, život i venčanje za porodicu Čović!

Snežana Milinković i Rade Čović poreklom su sa Pešterske visoravni, a uz program Ministarstva za brigu o selu, kupili su kuću u šumadijskom selu Rašković koje se nalazi u opštini Knić.

 

Snežana kaže: “Došli smo najviše zbog dece zato što je blizu škola. Sve im je bliže nego u Sjenici i to je bila ta odluka da prosto dođemo. Nismo ništa mislim pogrešili, pravo je mesto za nas i možemo da se bavimo poljoprivredom. Baš fino se snalazimo samo.

To što treba je još po nešto da uložimo u kuću da se renovira, krov i unutra isto treba da se renovira dosta. Deca su zadovoljna, oni se baš fino slažu tu sa drugarima u školi.”

Selo Knić Rade Čović

“Mnogo je bolje ovde što smo se doselili. Selili smo se i zbog snegova i zbog svega toga je ovde lakše raditi na zemlji.

Deca su nam se snašla u školi, deca su ih prihvatila. Mnogo nam je lakše.

Imamo 12 krava, četvoro teladi, i 10 ovaca i radimo, tu na svojoj zemlji i 2 hektara i 85 ari i radimo nekih 15 hektara pod zakup.


Sejemo pšenicu i nadamo se lepom vremenu da sadimo kukuruz.”

Selo Knić Ministarstvo za brigu o selu Čovići

 


Snežana i Rade rekli su da im je ovo dan za pamćenje posle četvoro dece i mnogo godina ljubavi najzad je došlo na red i venčanje.

 


“Sada imamo svoj dom i zaista su nas lepo prihvatili u novoj sredini. Ovo je novi život za nas”, izjavili su Čovići.

 

Selo Knić Ministarstvo za brigu o selu

 

Venčanju ovoga para, pored mnogobrojnih zvanica, prisustvovali su i predsednik opštine Knić Srećko Ilić i Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

 

Selo Knić Ministarstvo za brigu o selu

 

Srećko Ilić: “Prvenstveno veliko zadovoljstvo da danas i venčanju porodice Čović prisustvuje i ministar koji je u stvari najzaslužniji što su oni ovde.

Sa nama u Kniću da kažemo je negde njih, a kruna njihovog zajedničkog života. Bogu hvala šestočlana porodica, četvoro četvoro dece. Ono što me prijatno iznenadilo, čuli ste i reči Ministra da je negde opština Knić na pravom putu i to mi je veliko zadovoljstvo da kada čujemo ministra koji je stvarno zaslužan za velike zasluge za razvoj sela, a sam naziv Ministarstva i kaže – Ministarstvo za brigu o selu, mi smo da kažemo opština sa 36 naselja, seoska sredina i od ogromnog značaja za sve nas je pomoć ovog ministarstva, ali kompletno Vlade Republike Srbije, a naravno i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

selo Knić

 

Definitivno sam siguran da je opstanak života u opštini Knić dugoročno zagarantovan, zagarantovan kroz ogromne investicije, ogromna izdvajanja kako iz budžeta opštine Knić, a kada opština Knić ima stabilan budžet i odgovorno rukovodstvo, apsolutno sam siguran i praksa je pokazala da neće izostati podrška Vlade Republike Srbije.

 

Ta dva činioca uz ovakvu porodicu, uz vredne i radne ljude, sigurno garantuju opstanak života u gružanskom kraju.”

Selo Knić Ministarstvo za brigu o selu

 

U prethodne dve godine osim porodice Čović, još 9 kuća na teritoriji Knića je useljeno uz pomoć podsticajnih sredstava Ministarstva za brigu o selu. Krov nad glavom, ali i okućnicu dobila su ukupno 3 mlada poljoprivrednika i 7 parova. Iz programa podrške zadrugama na teritoriji opštine Knić sa 29,6 miliona dinara pomognut je rad 3 zadruge koje danas odlično posluju na domaćem tržištu, a oprobali su se i u izvozu.

Selo Knić Ministarstvo za brigu o selu

“Ova naša Srbija veoma lepa. Srbija se brani na jedan jedini način.

Najbolji način, a to je popunjavanjem, naseljavanjem praznih kuća i rađanjem dece.”, izjavio je ministar Krkobabić.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica