Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 425.

Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 425.

U ovoj epizodi emisije "Svet poljoprivrede" pogledajte šta nam donose novi zakoni o jakim alkoholnim pićima i o zadrugama, kao i prilog o isplati subvencija.

U ovoj epizodi emisije “Svet poljoprivrede” pogledajte šta nam donose novi zakoni o jakim alkoholnim pićima i o zadrugama, kao i šta su predstavnici Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije saznali u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine u vezi sa isplatom subvencija poljoprivrednicima.

U ovoj epizodi emisije „Svet poljoprivrede“ pogledajte kako je prošao sastanak članova Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS) u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i saznajte kada možete da očekujete ovogodišnje subvencije. A posetili smo i Iceberg Salat Centar, najveće proizvođače zelene salate u našoj zemlji. Od stručnjaka iz te kuće saznali smo da je potražnja za tom povrtarskom kulturom iz godine u godinu sve veća.

Upoznali smo prodekana za osnovne studije sa Fakulteta veterinarske medicine. On nam je govorio o ovogodišnjim brucošima, ali i o mladim diplomiranim veterinarima.

Nikola Mihajlović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, otkrio nam je šta nam sve donosi novi Zakon o zadrugama i kada možemo da očekujemo da će stupiti na snagu. Saznali smo i ko sve i kako može da razmišlja o registraciji proizvoda sa geografskim poreklom, pa pogledajte i gde ih je u Srbiji najviše.

Dvojica mladih poljoprivrednika iz sela Ruklada kod Uba, govorili su nam o svojim odlukama da ostanu da žive i rade na selu.

SAVET: Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović ove nedelje govori o gajenju belog luka, ali odgovara i na pitanja gledalaca u vezi sa jesenjim povrtarskim radovima u bašti.

Pogledajte i šta se prošle nedelje dešavalo na Produktnoj berzi i pijacama u Srbiji.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica