Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 422.

Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 422.

U 422. "Svetu poljoprivrede" bavimo se mikotoksinima, brzorastućom paulovnijom, uzgojem japanskih prepelica, čajem od lišća aronije i pirotskim ćilimima.

U 422. “Svetu poljoprivrede” bavimo se mikotoksinima, brzorastućom paulovnijom, uzgojem japanskih prepelica, čajem od lišća aronije i pirotskim ćilimima.

 

U ovoj epizodi emisije “Svet poljoprivrede” pogledajte šta su to mikotoksini i na koji način biste njihovu pojavu mogli da sprečite. A posetili smo i dobitnike pšenice Nikol i Avenue, učesnike koji su imali najviše sreće u nagradnoj igri na našoj Facebook stranici. Seme je darovala kompanija Galenika – Fitofarmacija.

Otkrivamo vam sve što još ne znate o magičnoj paulovniji, ali i gde ovih dana možete da poručite veoma kvalitetne sadnice tog brzorastućeg drveta.

Posetili smo i jednog veoma neobičnog živinara koji se bavi uzgojem japanskih prepelica. Ovo je, kako kaže, veoma lak posao, a istovremeno je isplativ i zanimljiv.

Doktor Ivo Đinović iz kompanije Superior otkriva nam još nekoliko zanimljivih i lekovitih recepata, čije sastojke možemo da pronađemo u našoj bašti. Ovoga puta reč je o čaju od lišća aronije.

Donosimo i poslednju priču iz Pirota o tkanju nadaleko čuvenih ćilima. Prenosimo vam kako se izgled ustanovljenih šara na njima već vekovima ne menja da se ne bi izgubila magija i moć ćilima.

U Bavaništu smo sa ratarima razgovarali o setvi pšenice. Oni kažu da će samo retki među njima ove godine sejati deklarisano seme.

SAVET: Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović ove nedelje govori o blitvi – idealnom zimskom lisnatom povrću za vaše terase i bašte.


Pogledajte i šta se prošle nedelje dešavalo na Produktnoj berzi i pijacama širom Srbije.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica