Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 424.

Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 424.

U 424. epizodi emisije "Svet poljoprivrede" pogledajte priču o belom luku veličine glavice kupusa, ali i da li treba da strahujemo zbog pojave šuštavca.

U 424. epizodi emisije “Svet poljoprivrede” pogledajte priču o belom luku veličine glavice kupusa, ali i da li treba da strahujemo zbog pojave stočne bolesti – šuštavca.

 

U ovoj epizodi emisije „Svet poljoprivrede“ pogledajte jednu od najvećih, ali i najpoznatijih beogradskih pijaca – Kalenić pijacu. Mi smo upoznali njene kupce, ali i prodavce.

U selima u podnožju Avale pronašli smo nekoliko povrtara koji gaje beli luk koji je, verovali ili ne, veličine kupusa. Sa jednim od njih smo i razgovarali.

Pošto su nam se stočari iz okoline Peštera žalili na opasnu stočnu bolest šuštavac, razgovarali smo sa profesorom Draganom Bacićem, sa katedre za zarazne bolesti na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu. On nam je objasnio kakva je to bolest i ima li razloga da stočari strahuju od nje.

Zadružni savez Srbije ove godine slavi svoj 120. rođendan. Tim povodom razgovarali smo sa Nikolom Mihajlovicem, predsednikom ove važne institucije. Pogledajte šta smo od njega saznali o aktuelnim dešavanjima u svetu zadrugarstva. A bili smo i u Čelarevu, gde su, na imanju Delta Agrara, svečano pušteni u rad novi kapaciteti hladnjače. O tome kakvi su ciljevi i dalji planovi ove kompanije razgovarali smo sa stručnjacima iz Delta Holdinga.

U Sloveniji je organska proizvodnja veoma važna grana poljoprivrede. Nešto više o tome rekla nam je gospođa Silva Grobelnik-Mlakar.

SAVET: Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović ove nedelje govori o crnom luku, povrću koje se može ubrati u gotovo svakoj bašti. Pogledajte šta se ove nedelje dešava na najvažnijim berzama u svetu i najvećim pijacama u našoj zemlji.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica