Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 420.

Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 420.

U emisiji "Svet poljoprivrede" saznajte šta poljoprivrednici pretražuju na internetu, koliko je crni med zdrav i zašto je ovogodišnji rod krompira loš!

U najnovijoj emisiji “Svet poljoprivrede” saznajte šta poljoprivrednici pretražuju na internetu, koliko je crni med zdrav i zašto je ovogodišnji rod krompira loš!

Istraživali smo šta poljoprivrednike interesuje na internetu, odnosno šta pretražuju. U ovoj epizodi emisije “Svet poljoprivrede” pogledajte šta su nam odgovorili. 

Takođe, poslušajte i šta kažu iskusni poljoprivrednici o tome zašto redovno seju pšenicu Nikol!

S obzirom na to da je ove godine rod krompira u Srbiji manji nego prethodne, a i lošijeg je kvaliteta, čini se da ćemo morati da ga uvozimo. O tome šta je do toga dovelo saznajte iz razgovora sa dr Živkom Bugarčićem.

A da li ste znali da pirotski ćilimi, pored toga što imaju dve strane, što su lepi na oko i dugotrajni, u sebi nose magiju? Pogledajte šta smo o njima zabeležili!

Saznali smo i šta učenici koji pohađaju Srednju stručnu školu „Vasa Pelagić“ iz Kovina imaju prilike da nauče na smeru za hortikulturu.

Sve što je bitno u vezi sa pečenjem komovice, rakije koja se koristi kao lek na različite načine, možete pogledati u našoj emisiji.

Na organskoj farmi „Laf“ proizvode se žitarice, ali i voće i povrće. Tamo smo razgovarali o problemu nabavke semena za taj vid proizvodnje.

Znate li da je crni med, nastao od medne rose sa listova šumskog drveća, ne samo zdrav, već se može koristiti i za čišćenje organizma.


Naravno, za vas smo kao i uvek pripremili i izveštaje sa pijaca u našoj zemlji, zatim o kretanju cena poljoprivrednih proizvoda, ali i sa “Produktne berze” u Novom sadu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica