Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 407.

Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 407.

Iz ove emisije izdvajamo prilog o povrtaru iz Subotišta koji se odlučio da umesto paprika gaji dinje, jer tako može da zaradi više.

Iz ove emisije “Svet poljoprivrede” izdvajamo prilog o povrtaru iz Subotišta koji je ove godine odlučio da umesto paprika gaji dinje jer mu se to mnogo više isplati. A istraživali smo i da li će domaći paradajz preživeti uvoz te biljne kulture iz Albanije.

Raspitali smo se i saznali zašto je povrtar iz Subotišta umesto paprika, koje je do ove godine gajio u svojim plastenicima, sada posadio dinje. A razgovarali smo i sa povrtarom iz Navalina kod Leskovca koji proizvodi paradajz i brine da li će moći da opstane na tržištu zbog uvoza te kulture iz Albanije.

U ovoj emisiji pogledajte i prilog o čudima prirode i saznajte kako se stara posečena višnja obolela od monilije potpuno podmladila.

S obzirom na to da je porodica osnov svega, tako je i kod kompanije Superior. Sve će vam biti jasnije kada poslušate pesmu koju je dr Ivo Đinović posvetio svojoj unuci.

Pogledajte i kako se ove godine raspoređuje agrarni budžet u Nišu. A najavljujemo i jedan lep tradicionalan događaj – Kosidbu na Rajcu i to 43. po redu.

Kako da krompirište bude zdravo savetuju vam stručnjaci iz kompanije Belchim.

Pripremili smo i prilog o tome šta je grad Leskovac učinio kako bi pomogao svojim poljoprivrednicima da dođu do većih obradivih površina. I naravno, otkrivamo vam kako da uspešno gajite aroniju. Tu su i izveštaj sa Produktne berze u Novom Sadu i podaci o kretanju cena poljoprivrednih proizvoda.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica