Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 403.

Poljoprivredna emisija "Svet poljoprivrede" – epizoda 403.

Koje su ruže danas moderne i kako se gaje tikve pogledajte u ovoj epizodi emisije ”Svet poljoprivrede”!

Koje su ruže danas moderne i kako se gaje tikve pogledajte u ovoj epizodi emisije “Svet poljoprivrede”!

U ovoj epizodi prikazujemo Vam Dane polja kompanije Galenika-­Fitofarmacija i kako da zaštitite zasade krompira uz pomoć njihovih preparata. Uz to, zašto je u borbi protiv korova u kukuruzu najbolji preparat Callisto, kompanije Syngenta, otkrivaju ratari iz različitih krajeva naše zemlje, kao i zašto su za tretman krompirišta odlični preparati Arkade, Bravo i Ridomil Gold.

A tu je i priča o tome kako je dr Ivo Đinović iz kompanije Superior smislio nazive za 7 sorti i hibrida povrća. Pripremili smo i prilog o rasadniku Topalović, jednom od najvećih i najstarijih rasadnika u našoj zemlji. Ne zaboravite da pogledate i savet zašto uputstvo za upotrebu koje se dobija uz preparate za zaštitu bilja glavu čuva.

SAVET: Da biste bili uspešni i da ne bude da ste s đavolom tikve sadili, pogledajte kako da ih zasejete u bašti ili u vrtu, ali pravilno. To će Vam objasniti diplomirani inženjer Vladimir Milutinović.

Kakve su se pumpe i prskalice koristile u vinogradima pre 60 godina saznajte od poljoprivrednika iz Hajdukova. Tu je i prilog o merkantilnoj i semenskoj pšenici iz DTD Ribarstva. I naravno, izveštaj sa Produktne berze u Novom Sadu i o kretanju cena poljoprivrednih proizvoda.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica