Za čvrste, krupne i sočne plodove jagode – Slavol VVL

Za čvrste, krupne i sočne plodove jagode – Slavol VVL

Ovog proleća stručnjaci kompanije „Agrounik“ proizvođačima jagode preporučuju primenu biopreparata Slavol VVL. On će u vašim zasadima osigurati uravnoteženu ishranu jagoda, visoke prinose, ali i kvalitetne, ukusne plodove. Uz takav rod, siguran plasman i dobar profit su zagarantovani. 

Jagode - © Agrounik

Sa gospodinom Vladom Bojićem iz kompanije „Agrounik“ razgovarali smo o karakteristikama preparata Slavol VVL, njegovoj primeni i načinima delovanja.

Diplomirani inženjer Vlada Bojić objasnio nam je: „Slavol VVL je bioregulator koji sadrži dve vrste asocijativnih bakterija, azotofiksatore i fosfomineralizatore. U procesu njihovog metabolizma nastaju auksini potpuno prirodnog porekla. Njihovo prisustvo bih posebno naglasio, jer kao biohormoni utiču na izduživanje ćelija organa, bolje cvetanje, veću oplodnju, ali i na zametanje plodova, njihovu čvrstinu, krupnoću i sočnost.”

Slavol VVL + Amiksol – za krupne i zdrave jabuke

„Na imanju našeg domaćina, Božidara Marinkovića iz Gadžinog Hana, vidimo da je primena ovog preparata imala veliku funkciju. Živići su znatno bolje razvijeni, ukorenjeniji su, a biljke su bujnije i bolje pripremljene za ostale fenofaze razvoja, dodaje on.

 


Slavol VVL - © Agrounik 

Voćar Božidar Marinković iz Gadžinog Hana uverio se u višestruko korisne efekte preparata Slavol VVL. On ga koristi već nekoliko godina u intenzivnoj proizvodnji jagode na 50 ari na otvorenom polju i u plastenicima.

Primena preparata Slavol VVL u zasadima višnje – za kvalitetan i ukusan plod!


Sadnica je življa, ima veću bujnost, rodnija je i donosi jače plodove. Cvetanje i sazrevanje počinje i do desetak dana ranije. To nam mnogo znači u plasteničkoj proizvodnji zbog cene roda. Takođe, plodovi su jači, crveniji i slađi, a prinos veći za 12-15% sa svakog živića“, objasnio je Božidar Marinković.

Prvi folijarni tretman jagode Slavolom VVL u količini od 5 litara po hektaru uz utrošak od 350 do 400 litara vode trebalo bi da se izvrši u vreme kretanja vegetacije iz centralnog dela živića. Istu količinu ovog preparata treba primeniti i u periodu punog cvetanja. Slavol VVL nema fitotoksično dejstvo na cvet jagode, a potpuno je bezopasan po pčele i ostale korisne insekte.


Primena preparata Slavol VVL u zasadima breskve – za kvalitetan plod pravog ukusa!

Sledeći tretman je posle precvetavanja. Tada takođe treba koristiti Slavol u istim dozama, a zatim ceo postupak ponoviti i u vreme kada plod dostigne veličinu 2 do 3 centimetra, kao i pred intenzivno zrenje, kako bi se on, ali i intenzivnost i sočnost ploda poboljšali. Poslednji tretman treba izvršiti u avgustu kako bi se živići što bolje pripremili za narednu sezonu“, dodao je Vlada Bojić.

Sagovornici:
Dipl. inž. Vlada Bojić, kompanija „Agrounik“
Božidar Marinković, voćar iz Gadžinog Hana 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica