Slavol VVL + Amiksol – za krupne i zdrave jabuke

Slavol VVL + Amiksol – za krupne i zdrave jabuke

Slavol VVL je mikrobiološko đubrivo koje je svoju primenu našlo u voćarstvu i vinogradarstvu. Ovaj proizvod sastoji se iz 2 komponente, bakterija i auksina. Upravo one u vašim voćnjacima mogu da vam donesu veće prihode, bolje prinose i kvalitetnije plodove. Pogledajte kako.  

 

Sa gospodinom Draganom Stankovićem iz kompanije „Agrounik“ razgovarali smo o primeni preparata Slavol VVL i Amiksol u zasadima jabuke. On nam je objasnio od čega se sastoje ovi preparati, kada i na koji način bi trebalo da se primenjuju.

Primena preparata Slavol VVL u zasadima višnje – za kvalitetan i ukusan plod!

Bakterije koje se nalaze u Slavolu VVL su azotofiksatori i fosfomineralizatori. Auksini su hormoni rasta i oni utiču na porast jabuke, odnosno, na porast listova, kao i na količinu hlorofila u njima, pa je i fotosinteza bolja“, objasnio je dipl. inž. Dragan Stanković iz kompanije „Agrounik“.

Slavol VVL - © Agrounik

U zasadu jabuka Manojla Miladinovića, koji se prostire na oko dva hektara, Slavol VVL je do sada korišćen tri puta i do kraja vegetacije biće korišćen još minimalno toliko. Primena ovog preparata počinje sa precvetavanjem.

Primena preparata Slavol VVL u zasadima breskve – za kvalitetan plod pravog ukusa!

Posle precvetavanja trebalo bi uraditi dva tretmana, a preporučena doza primene je 5 litara po hektaru. Sledeći tretman se radi u fazi kada su plodovi veličine lešnika, sa istom dozom primene, a nakon toga, u julu i avgustu, tretmane bi trebalo raditi na 3 do 4 nedelje. Takođe, jedan tretman neophodan je i 10 dana pred berbu radi bolje obojenosti i smanjenja broja opalih plodova“, dodao je Dragan.


 

Primena preparata Amiksol preporučuje se u stresnim situacijama.

 


Manojlo Miladinović je do sada u svom zasadu koristio mnoga sredstva. Ipak, od kada je probao Slavol VVL odlučio je da više neće eksperimentisati.

Slavol VVL – utiče na cvetanje, sazrevanje i krupan plod jagode!


Naša iskustva i rezultati pokazali su da nam je ovaj preparat doneo veće prihode, bolje prinose i kvalitetnije plodove. Zato ćemo ga koristiti i ubuduće. Preparat se pokazao kao stabilan i korektan i zato verujem da će Slavol VVL na tržištu postojati još dugo“, rekao je Miladinović.

Sve ove činjenice zajedno garantuju efekte koji će značajno uticati na unapređenje proizvodnje.

„Primenom Slavola VVL dobijamo boju plodova, veličinu listova, veći broj pupoljaka, kvalitetnije i manje opale plodove“, navodi Stanković.

 

Slavol VVL donosi veće prihode, bolje prinose i kvalitetnije plodove.

 

Pored Slavola VVL, u voćarstvu se može koristiti i Amiksol, čija se primena preporučuje u stresnim situacijama.

Ovaj preparat preporučuje se u stresnim situacijama koje je izazvao grad ili suša, bolesti i štetočine. U njemu se nalaze slobodne aminokiseline, koje kroz stome ulaze u biljku, stvaraju veću količinu hlorofila i pomažu biljci da brže prevaziđe probleme. Preporučena količina primene iznosi tri litra po hektaru“, istakao je dipl. inž. Dragan Stanković.

Sagovornici:
dipl. inž. Dragan Stanković, „Agrounik“
Manojlo Miladinović, voćar

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica