Pogledajte kako je bilo u zimskoj školi Galenike – Fitofarmacije

Pogledajte kako je bilo u zimskoj školi Galenike – Fitofarmacije

U selu Pambukovica, nedaleko od Uba, kompanija Galenika – Fitofarmacija i lanac apoteka Agro-Baneks okupili su više od stotinu poljoprivrednika. Oni su od stručnjaka iz kompanije Galenika – Fitofarmacija čuli mnogo korisnih saveta za uspešnu ratarsku i voćarsku proizvodnju. Pogledajte kako je bilo.

 

Doktor Rade Aćimović iz kompanije Galenika – Fitofarmacija održao je u selu Pambukovica, nedaleko od Uba, važna stručna predavanja. On je poljoprivrednicima iz tog kraja predstavio mnoge preparate, ali i rešavao probleme sa kojima se oni susreću. Mi smo ga pitali šta je bio cilj ove zimske škole.

Dr Rade Aćimović, iz kompanije Galenika – Fitofarmacija, objasnio nam je: „Galenika – Fitofarmacija u okviru redovnih zimskih i makretinških aktivnosti organizuje ovakvu vrstu predavanja i prezentacija. Njihova svrha je, najpre, neposredni kontakt sa poljoprivrednim proizvođačima, a zatim i njihovo upoznavanje sa novim preparatima i preporukama za zaštitu svih kultura“.
 

Zimska škola Galenike Fitofarmacije - ©Agromedia 


„Kao što znate, Galenika – Fitofarmacija u ovom trenutku ima kompletan asortiman hemijskih sredstava i sredstava za zaštitu bilja. Možemo svaku biljku da zaštitimo od momenta nicanja do berbe, odnosno sazrevanja
“, dodao je on.

Poljoprivrednici su na ovim predavanjima naučili kako deluju preparati Galenike – Fitofarmacije, na koje probleme mogu da naiđu prilikom zaštite i kako da ih reše, ali i da pitaju sve što ih zanima u vezi sa ostvarivanjem dobrih prinosa.
 

Zimska škola Galenike Fitofarmacije - ©Agromedia 

Mi dozvoljavamo da nas poljoprivrednici u bilo kom trenutku predavanja prekinu i postave nam pitanja. Čini nam se da oni reaguju instiktivno, naročito na probleme koje žele da reše. Mi im upravo u tome pomažemo kroz ovu edukaciju i mislim da taj neposredni kontakt ostavlja utisak o jednoj kvalitetnoj prezentaciji i saznanju o Galenici –Fitofarmaciji“, rekao je dr Aćimović.

Stručnjaci i proizvođači na ovim predavanjima složili su se da ovakva vrsta okupljanja daje odlične rezultate i to ne samo za jednu godinu, već i za nekoliko godina unapred.
 


Ovakva vrsta okupljanja daje odlične rezultate i to ne samo za jednu godinu, već i za nekoliko godina unapred.

Zadovoljstvo je raditi prezentaciju u ovakvim uslovima. Ovo je jedno od retkih sela koje ima jako dobru sponu sa svojim prodavcima, nama kao predavačima, ali i sa vlasnikom apoteke Agro-Baneks. To što smo ovde peć pet godina dovoljan je dokaz da sve što pričamo daje efekat i da su ljudi zadovoljni. Dolaze da čuju šta je to novo i da dobiju potvrdu onoga što rade“, zaključio je dr Aćimović.


Dragan Lukić, jedan od brojnih proizvođača iz Pambukovice koji su bili na ovom skupu, već godinama pohađa zimsku školu koju organizuje kompanija Galenika – Fitofarmacija. On nam je ispričao svoje iskustvo: „Posećujemo ovu školu, naročito zato što se održava u zimskom periodu, pa imamo i vremena za to. Uvek naučimo nešto novo i trudimo se da primenimo ono što nam kažu. Najviše koristimo proizvode Galenike – Fitofarmacije“.
 

Zimska škola Galenike Fitofarmacije - ©Agromedia 


Neša Janjić, takođe iz Pambukovice, još jedan je od učenika te zimske škole.

„Posećujem predavanja redovno, a takođe koristim preparate ove kuće, kako za suzbijanje korova, tako i one za pre i posle nicanja, i druge. Uvek se na ovim predavanjima nešto novo čuje što može kasnije i da se primeni u proizvodnji. Uz to, bolje je kada se ovako posavetujemo, nego preko telefona ili sms-a“, rekao je Neša Janjić, proizvođač iz Pambukovice.

Katarina Dobrisavljević predstavljala je na ovom skupu lanac apoteka Agro-Baneks. Prema njenim rečima, poljoprivrednici često imaju nedoumice kada odlučuju koji preparat da kupe. Zato im saveti stručnjaka mnogo znače. Naročito na ovakvim predavanjima.
 

Katarina Dobrisavljević, Agro – Baneks - ©Agromedia 

Cilj je da se svi zajedno edukujemo kako da pospešimo našu ratarsku, voćarsku i povrtarsku proizvodnju. Važno je da znamo kako pravilno da zaštitimo biljke od korova, bolesti, štetočina i svega što nas muči u ovom poslu. Pošto više preparata na bazi acetohlora nema, niti će se proizvoditi, želimo da uputimo ljude koji će novi preparati moći da se koriste i na koji način“, rekla je Katarina Dobrisavljević.

U okolini Uba, saradnja između Galenike – Fitofarmacije, poljoprivrednih apotekara i proizvođača već je postala tradicija. To je i jedan od razloga što se u ovom kraju mnoge grane poljoprivrede sve više razvijaju, naročito voćarstvo. Zato se naša priča o uspešnim poljoprivrednicima u Pambukovici ovde ne završava. Ovo je bio samo njen početak.

Sagovornici:
dr Rade Aćimović, iz kompanije Galenika – Fitofarmacija
Dragan Lukić, proizvođač iz Pambukovice
Neša Janjić, proizvođač iz Pambukovice
Katarina Dobrisavljević, Agro-Baneks

 

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica