Otkrivamo vam kako da ostvarite vrhunski prinos i kvalitet jagoda!

Otkrivamo vam kako da ostvarite vrhunski prinos i kvalitet jagoda!

Porodica Čavić iz okoline Bačke Palanke pre nekoliko godina odlučila je da podigne veliki i moderan zasad jagode. Kupili su 55.000 živića i zasadili ih na jednom hektaru na otvorenom polju i na 40 ari u plastenicima. Zatim su se, kako bi išli u korak sa starijim i iskusnijim voćarima iz njihovog kraja, učlanili u zadrugu „Bačka jagoda“ i počeli da prikupljaju savete stručnjaka iz kompanije GalenikaFitofarmacija.

 

Milan Čavić, voćar iz Bačke Palanke, otkrio nam kako je i zašto njegova porodica odlučila da koristi preparate “Galenike – Fitofarmacije” na njihovom imanju.

Relativno smo mladi u ovom poslu, pa smo prikupljali savete sa svih strana. Prošle godine smo koristili razna sredstva, ali smo od ove godine, kao članovi zadruge, konačno dobili odgovarajuće preporuke i počeli da koristimo preparate Galenike – Fitofarmacije“, navodi Milan.

 

Recept za vrhunski rod i kvalitet jagoda je dobra hrana i pravilna zaštita!

Znamo koliko dugo ova kompanija postoji i koliko je radila sa proizvođačima, pa nema razloga da sumnjamo u nju. Osim toga, brojke takođe pokazuju da je prinos izuzetan, a i da je kvalitet jagoda i obojenost plodova bila izvanredna. Jednostavno, niko se nije žalio na naše proizvode“, dodaje on.


Bez obzira na probleme koje su imali sa vremenskim nepogodama, Čavići su na svom imanju ostvarili prinos od skoro 40 tona jagoda. Uz to, gotovo sve su bile u prvoj klasi. Recept je, kažu – dobra hrana i pravilna zaštita!
 

Jagode - ©Pixabay 

Za trulež smo koristili preparat Dional, ali samo u početnom periodu. Za očuvanje lista tretmane smo radili sa preparatima Mankogal i Promesa. Osim toga, bacili smo i sve tri vrste Solu Veg đubriva i ta kombinacija dala je zaista izuzetne rezultate“, ističe mladi voćar.


Sigurno ćemo nastaviti i ubuduće da koristimo proizvode Galenike – Fitofarmacije. Cena im je takođe dobra, čak i mnogo niža nego kod konkurentskih kompanija, a po kvalitetu su značno bolji od njih“, zaključuje Čavić.
 

Jagode - ©Pixabay 


Najveći deo jagoda koje je proizvela porodica Čavić se izvozi. Ostale se prodaju već u toku berbe, jer se mnogi ljudi zaustave pored imanja ove porodice i požele da probaju i kupe jagode. To im je, kažu Čaviči, najveće priznanje za uspeh i kvalitet.

Siguran sam da čak i da se naša zadruga nije odlučila da sarađuje sa Galenikom – Fitofarmacijom, mi bismo sami počeli da koristimo proizvode te kompanije“, rekao nam je Milan Čavić. 

Sagovornik:
Milan Čavić, voćar iz Bačke Palanke

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica