Održan peti zimski seminar kompanije Agromarket

Održan peti zimski seminar kompanije Agromarket

Sa željom da na početku i ove Nove, 2018. godine postavi temelje dobre poljoprivredne prakse kompanija Agromarket organizovala je peti zimski seminar.

 

“Kao i svake godine, januar je mesec kada se počinju neki pregovori i kada se vrši obuka i kada ljudi željni znanja, pre početka sezone, dolaze na ovakve skupove da saznaju šta su noviteti i šta su distribuiteri, repromaterijala za poljoprivredu, Agromarket je jedan od njih, pripremili za sledeću sezonu”, rekao je direktor marketinga Agromarketa, Ivan Krošlak.

Predstavljeni su novi proizvodi, a posebnu pažnju privukao je novi insekticid Delegate.

“To je jedan fantastičan insekticid. I za one ljude koji znaju i koji prate koliko retko dolaze nove aktivne materije na tržište, to je zaista revolucionarna stvar. Mi počinjemo u zasadima jabuke i kruške, a do sledeće godine biće registracija u breskvi. Po logici stvari, s obzirom na to da je u Italiji i nekim drugim zapadnim zemljama registrovana i u povrću, definitivno da će se spektar kultura u kojima može da se primenjuje širiti”, rekao je Ivan Krošlak.

Agromarket seminar © Agromedia

Seminar je posetio zavidan broj poljoprivrednika, voćara i stručnjaka za voćarsku proizvodnju. Đorđe Puzderliski iz Valjava proizvodi jabuke.

Agromarket seminar © Agromedia

“Vrlo je interesantno da probamo u proizvodnji nove preparate koji će nam omogućiti bolju zaštitu i podizati sam kvalitet proizvoda. Pored toga, vrlo je interesantna bila prezentacija o ishrani bilja, podizanjem kvaliteta ishrane biljaka, podižemo i kvalitet i prinos, odnosno količinu naše robe koju proizvodim”, rekao je Đorđe Puzderliski.


Seminar je posetila i Marija Kolundžija, stručnjak i privatni poljoprivredni savetnik.

“Danas se govorilo o novoj aktivnoj materiji, tj. o novom mehanizmu delovanja, i to je razlog zbog čega su voćari iz cele Srbije došli na ovu prezentaciju. Govorimo o problemima koji postaju sve veći, misli se na jabukin smotavac i kruškinu buvu. Broj ovih insekata je povećan zbog izuzetno visokih temperatura i klimatskih promena”, objašnjava Marija Kolundžija.

“Agromarket je jedna od ozbiljnijih firmi u Srbiji, što se tiče hemijskih preparata i novih aktivnih materija posebno u voćarstvu, osim prodaje pesticida, imaju i voćnjak u Beloj crkvi, gde mogu na vreme i da provere, i da donesu na vreme sve ono što će biti dobro ne samo za voćare u Srbiji, već faktički i za njihov voćnjak”, rekla je Kolundžija.


Agromarket seminar © Agromedia

“Dugi niz godina sarađujem sa Agromarketom i sadni materijal sam kupio iz njihovih rasadnika, što se mog iskustva tiče, saradnja je zadovoljavajuća”, zaključio je Đorđe Puzderliski.


Iz ove kompanije poručuju da i u 2018. godinu ulaze spremni za nove izazove, a sudeći prema posećenosti ovog seminara, mnogi poljoprivrednici će im i ove godine ukazati poverenje.

Sagovornici:

Ivan Krošlak, direktor marketinga Agromarket

Marija Kolundžija, privatni savetnik za poljoprivredu

Đorđe Puzderliski, voćar iz Valjeva

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica