Korisna uputstva za dva FUNGICIDNA tretmana u PŠENICI ━ Uz ove preparate uspeh je zagarantovan

Korisna uputstva za dva FUNGICIDNA tretmana u PŠENICI ━ Uz ove preparate uspeh je zagarantovan

Nekad je postojala nedoumica da li raditi dva fungicidna tretmana u pšenici. Sada dileme više nema, preporučuju se oba tretmana. Evo kako ih sprovesti i šta preporučuju stručnjaci kompanije Agromarket.

Kod pšenice je visoka vlažnost čest povod za razvoj bolesti lisne pegavosti, rđe i pepelnice. Iz iskustva dipl.inž. Dragice Jović fungicidni tretmani u usevima ove biljne kulture posle nekadašnjih nedoumica u sadašnjem trenutku su obavezni. Neophodna su oba tretmana, objašnjava Jović i navodi da se prvi koristi da bi se zaštitila lisna masa, dok se drugi koristi zbog zaštite klasa.

Do kvalitetne pšenice preparatima kompanije Agromarket, poručuje Dragica Jović iz svog dosadašnjeg iskustva.

Kakav odgovor imaju za ove probleme stručnjaci Agromarketa

Dva preparata dolaze kao odgovor za navedene probleme. Dipl. inž. Momčilo Pejović preporučuje upotrebu preparata Excorta u okviru prvog fungicidnog tretmana.

“Suzbija sve značajne bolesti lista i pšenice i ječma. Kod pšenice sivu pegavost, pepelnicu i žutu rđu, kod ječma mrežastu pegavost”, savetuje Pejović.

Doza primene Excorte je 1 l/ha.

U drugom fungicidnom tretmanu preporučen je preparat Excorta Plus. U fokusu je zaštita od fuzarioze. Doza primene je 0.6 l/ha.

Pored ovih preparata, još jedan praparat je preporučen za kompletnu zaštitu strnih žita. Reč je o preparatu Lancelot, koji se koristi protiv svih problematičnih širokolisnih korova.


Sagovornici:

dipl. inž. Dragica Jović
dipl. inž. Momčilo Pejović

 


 

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica