Kako se rešiti puževa golaća pomoću piva

Kako se rešiti puževa golaća pomoću piva

Sa rastom temperatura jedna od čestih štetočina koja se može naći u vašoj bašti jesu puževi golaći. U sledećem tekstu saznajte kako da se rešite puževa i to uz pomoć piva.

Ilustracija: Puž i pivo - © Pixabay

Ova vrsta zamke dobro funkcioniše jer puževe golaće privlači fermentisani kvasac. Naučna studija dokazala je da veliki broj puževa privlači upravo pivo i to zbog kvasca.

3 načina da držite puževe dalje od vaše bašte!

Zamku za puževe golaće nije teško napraviti. Potrebna je dublja posuda i, naravno, pivo. Za ovu priliku možete da koristite teglu ili neku drugu veću posudu. Savetuje se da se posuda zatrpa tako da se njen obod ravna sa zemljom. Nalijte pivo u posudu tako da ostane 2,5 cm slobodno. Ukoliko postoji opasnost od padavina, pokrijte posudu kako ne bi došlo do punjenja vodom.

Puž golać - © Pixabay

Kako funkcioniše?

Pošto su puževi privučeni pivom, dolaze do posude i zauvek ostaju unutra. Ukoliko izaberete previše plitku posudu, puževi golaći će samo popiti pivo i otići.

Puževi golaći najštetniji – Sprečite ih biološkim ili hemijskim metodama

Koliko zamki postaviti?

Pokušajte da zamkama pokrijete obode bašte. Takođe, savetuje se da testirate posudu i proces. Ukoliko ne funkcioniše, primenite drugi postupak.


Rastvor od koprive – prirodni preparat za zaštitu bilja

Šta koristiti umesto piva?

Umesto piva mogu da se koriste drugi proizvodi na bazi kvasca, ali je najbolje koristiti rastvor koji možete napraviti od šećera, kvasca i vode.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica