Izborite se sa korovima u kukuruzu uz ova 2 preparata

Izborite se sa korovima u kukuruzu uz ova 2 preparata

Suzbijanje korova u kukuruzu i dalje je u punom jeku. Kiše i nestabilno vreme prethodnih dana odgovarali su njihovom razvoju, pa su mnogi ratari širom Srbije zaštiti gajenih useva morali da posvete veliku pažnju. Naravno, ima i onih koji su dobro i uspešno izabrali sredstva za zaštitu bilja, pa mogu da se pohvale čistim i lepim njivama. Takvi su, na primer, zadrugari Zemljoradničke zadruge „Buđanovci“, iz okoline Rume. Oni su na svojim njivama koristili preparate Cornisto i Rincor, koje na našem tržištu distribuira kompanija „Agroarm“.

 

Na ovoj parceli bilo je i mnogo upornih korova kao što su čičak, pepeljuge obične i srcolisne, ambrozija, tatule, poljske gorušice, pomoćnice i drugi ali su ovi zadrugari uspeli i sa njima da se izbore. To je, kažu, pre svega zahvaljujući aktivnoj materiji mezotrion, koja se nalazi u preparatu Cornisto.

Evo kako je bilo na Danima tikvica u Sovljaku

Efekti primene ovog preparata ne mogu se videti odmah nakon primene. Ipak, Cornisto će korove potpuno osušiti nakon 10 do 15 dana od momenta upotrebe. On deluje preko lista, ali i preko zemljišta, što garantuje i zaštitu od korova koji tek treba da niknu. Još bolje efekte Cornisto će dati u kombinaciji sa herbicidom Rincor.

Kukuruz u polju - ©Agromedia


Sagovornici:

Radoje Rašković, ZZ „Buđanovci“
Miloš Čeković, „Agroarm“
Ilija Mačvanski, ZZ „Buđanovci“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica