Bioeho – da biljka priča!

Bioeho – da biljka priča!

Serija manifestacija Biofor Dani polja se nastavlja, ovoga puta u Sremu, u Inđiji. Osmog juna, pred mnogobrojnim poljoprivrednicima iz ovoga kraja, predstavnici poznatog proizvođača mikrobiološkog đubriva napravili su prezentaciju na oglednoj parceli opšte Zemljoradničke zadruge „Srem“.

Na oglednim parcelama pod kukuruzom, suncokretom i pšenicom prikazani su rezultati Biofor proizvoda, gde se u odnosu na kontrolni deo parcele, koji nije tretiran preparatima, može uočiti velika razlika u korenu i strukturi biljke. Nešto više o tome rekao je dipl. inž. Bogdan Žigić, direktor kompanije „Biofor System“.

Ukoliko pogledamo 10 godina unazad, svaki suncokret koji je tretiran Bioforom uvek je rodio bar 200 kilograma više po hektaru. To je minimum koji možemo da garantujemo, jer imamo širok spektar delovanja na ovu biljku“, rekao je gospodin Žigić.
 

Dan polja u Inđiji - ©Agromedia 

Diplomirani inženjer Đorđe Kojčin iz kompanije „Biofor System“ objasnio je: „Bioeho je nov proizvod koji sadrži produkte mikroorganizama. Primenjen je na pšenici zajedno sa fungicidima, ali samo dva prohoda. Urađen je tretman Bioehom folijarno na list i tako su uneti produkti mikroorganizama i aminokiselina.

Nakon praktičnog dela, predstavnici Biofora upoznali su posetioce sa prednostima njihovih preparata u restoranu Jovanica, a višegodišnjim korisnicima i saradnicima dodeljene su nagrade i zahvalnice.

Sagovornici:
dipl. inž. Bogdan Žigić, direktor kompanije „Biofor System“
dipl. inž. Đorđe Kojčin iz kompanije „Biofor System“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica