Kako se kreću cene ribe na pijaci?

Kako se kreću cene ribe na pijaci?

U toku je praznični post te je ponuda i tražnja ribe na pijaci u Zemunu nešto veća. Najviše se traže rečne ribe: šaran, smuđ, tolstolobik, pastrmka, oslić i som.

Kupci kažu da kupuju one ribe koje su im cenovno pristupačne, a prodavci da su cene identične prošlogodišnjim.

Šaran je 450, som je 800, smuđ je 1000, kostolobik 300… U odnosu na leto prodaje se više, ali u odnosu na post prošle godine daleko manje”, rekao je jedan od prodavaca,

Na pijacama najviše ima penzionera, jedan je pola u šali pola u zbilji izjavio da je došao da potroši 3000 dinara koliko je dobio od države da se spremi za slavu.

 

 Riba © Agromedia

 

Goran Radović je vlasnik ribarnice „Fish bar – Gogi“ na pijaci u Zemunu, u zimskom periodu za sve kupce garantuje i slavski popust.

“Malo je bolja ponuda nego uobičajno, srpski narod najviše kupuje šarana, soma, smuđa, pastrmku, pomalo oslića i morske ribe… Imamo posebne cene za slave koje su malo niže od standardnih, pravimo kupcima ustupak finansijski i trudimo se da kvalitet bude izuzetno dobar”, ističe on.


On kaže da u ovom periodu prodaje duplo više ribe nego inače i da se građani uveliko spremaju za slavlja.

“Narod gleda da se obezbedi na vreme. Šaran je 450 dinara, som 800, smuđ 900-1000, tolstolobik 300… Kažu da je posna slava malo skuplja nego mrsna, ali je i zdravija”, zaključio je Goran Radović.

Sagovornik:


Goran Radović, Fish bar – Gogi

 


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica