Ovaj DOMAĆI LIKER od crne i bele čokolade će vas ODUŠEVITI

Ovaj DOMAĆI LIKER od crne i bele čokolade će vas ODUŠEVITI

Dosta je porodica u Srbiji koje su se odlučile da im osnovni životni prihodi dolaze od sopstvene proizvodnje, odnosno prerade različitog voća, povrća i tome sličnog. Jedna od takvih je i porodica Stepanov.

Na severu Vojvodine u Kikindi porodica Stepanov je malo po malo došla do ozbiljne proizvodnje različitih likera, ulja i drugih proizvoda. Nešto što se može posebno izdvojiti jeste liker od crne i bele čokolade pravljen od domaće rakije od jabuke, jer je najneutralinija i čokolade koju nabavljaju u susednoj nam zemlji Mađarskoj.

Branislava, člna porodice Stepanov kaže da je odličan kao aperitiv pre jela i za žene i za muškarce. Nije previše sladak, a ni jak, taman onakv kakav treba da bude pre dobrog jela.

Pored likera Branislava sa svojim suprugom i decom pravi brašno od bundeve, koje je bezmasni, bezglutensko i odlično je kao dodatak u muslijima, smutijima, jogurtu ili kao dodatak kada se mesi nešto. U 100g brašna nalazi se 50g proteina, prepuno je cinka i elektrolita.

Pored brašna koje je preporučljivo za one koji nisu tolerantni na gluten, ali i za sve ostale koji žele zdravo da se hrane, tu je i ulje bundeve, makovo, lešnikovo i ulje od kajsijine koštice. Ulje od koštice kajsije ima zlatni pečat koji su Stepanovi dobili za odličan kvalitet samog proizvoda. Odlično je za salate, ima marcipanski ukus i malo gorčine u sebi.

Sagovornik:

Branislava Stepanov, Kikinda

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica