Svet poljoprivrede Prodavnica

Hibridi čeri paradajza sve popularniji među proizvođačima

Već 4. godinu za redom kompanija Agroarm organizovala je Dane polja u selu Počekovina pored Trstenika. Kao i do sada, u organizaciji učestvovale su i kompanije „Belchim“ i „Timac Agro. Proizvođači su mogli da se uvere u različite hibride ove kompanije, ali i celokupnu tehnologiju zaštite i đubrenja povrtarskih kultura.

„Svi hibridi firme Seminis su izuzetno otporni, kvalitetni, ukusni i jednostavni za gajenje. Ovde smo predstavili i jedan novi hibrid koji se zove ETEREI koji je veoma ukusan, jako dobrog bojenja i jačeg habitusa što znači da svojim listovima jako dobro pokriva plodove. Tu je takođe i hibrid CORVINUS određenog rasta, zatim MATIAS koji nema prevelike zahteve i hibrid MATISIMO koji se ove godine odlično pokazao i koji je veoma otporan na bronzavost lista i zemljištne patogene. Takođe, hibrid PARTOVA koji se već nekoliko godina prodaje u našoj zemlji i koji je odlična transportabilna biljka. Od predstavnika roze paradajza posetioci su mogli da vide hibride PINK ID i MEI SHUI. To su neki novi, krupniji i hibridi otporniji na pucanje“, kaže Miloš Čeković iz kompanije Agroarm.

Pored ovih već poznatih hibrida paradajza, koje su naši povrtari već isprobali na svojim njivama, kompanija Agroarm ima u ponudi i nešto malo drugačije. To je čeri paradajz koji se sve više traži na našem tržištu, ali i šljivolike i izdužene paradajze i u tipu paprike. Trenutno na našem tržištu nije tako velika potražnja za ovim ekskluzivnim vrstama paradajza, ali se ide ka tome.

Kako bi svojim proizvođačima omogućila sigurnu proizvodnju od početka do kraja kompanija Agroarm u svojoj ponudi ima i preparate zaštitu povrtarskih kultura ali i supstrate za proizvodnju rasada. Ova kompanija na svom sajtu ima detaljne planove zaštite svih povrtarskih kultura koji proizvođačima maksimalno olakšavaju odgajanje. A ako neko od povrtara ima nedoumice uvek se može obratiti njihovoj tehničkoj službi koja je uvek dostupna na terenu.

Sagovornici: Miloš Čeković, Agroarm
Tamara Popović, Agroarm

Komentari