Agroarm organizovao Dane polja u selu Počekovina

Agroarm organizovao Dane polja u selu Počekovina

Kompanija „Agroarm“ je tradicionalno, zajedno sa kolegama iz kompanija Timac AGRO i Belchim, organizovala „Dane polja“ u selu Počekovina u okolini Trstenika. Predstavljeno je 24 hibrida.

Seminis hibride povrća kompanija Agroarm uobičajno testira godinama pre nego što ih pusti u prodaju. Pored već dobro poznatog Matiasa, Corvinusa, Partove, Melodie i Matissima, posetioci su imali priliku da vide i hibride koji su još uvek pod šiframa.

„Sve osobine novog hibrida ispituju se detaljno u ogledima pre nego što dobije ime i stigne na tržište. Sve to radimo u saradnji sa kompanijom Seminis i na taj način utičemo na izbor, odnosno stvaranje novih hibrida“, objasnio je Miloš Čeković iz kompanije „Agroarm“.

 Paradajz kompanije Agroarm © Agromedia

Za uspeh hibrida u plastenicima Dragiše Batoćanina zaslužna su i đubriva kompanije Timac AGRO.

„Pratili smo useve svakog dana, merili smo stanje hraniva u zemljištu i na osnovu toga je vršeno đubrenje. U pripremi zemljišta je korišćeno naše osnovno đubrivo Eurofertil odgovarajuće formulacije za ovaj tip zemljišta, zatim su korišćene tečne prihrane, ceo program preparata možete pronaći na našem sajtu“, rekao je Nenad Prelić iz kompanije Belchim.

Paradajz kompanije Agroarm © Agromedia

Najbolji rezultati postižu se redovnim obilaskom njiva, merenjem stanja zemljišta i vizulenim zdravstvenim pregledom useva. Za pravovremenu zaštitu zadužena je bila kompanija Belchim.


„Ovo je treća godina kako radimo na ovim ogledima, u pitanju su dva plastenika našeg domaćina Dragiše Batoćanina. U jednom su korišćeni naši preparati Ranman, Profilux, Cymbal, Teppeki i drugi…Veliki uspeh je činjenica da je došao veliki broj proizvođača uprkos ovako ružnom vremenu, čak njih 400, poljoprivredni proizvođači su se već uverili u kvalitet i samo imaju reči hvale“, rekao je Rade Pločić iz kompanije Belchim.

Dani polja paradajza kompanije Agroarm u selu Vinarce

Marko Matić iz Počekovine sarađuje sa Agroarmom godinama, koristio je gotovo sve hibride, a posebno izdvaja hibrid Matias.


„Iskustva sa hibridom Matias su izuzetna, to je hibrid koji je sinonim za sigurnu proizvodnju, što se tiče plasteničke proizvodnje. On je veoma otporan na razne bolesti i daje visok prinos. Dok tržište nije prebukirano paradajzom, daje prve plodove, tako da od njega može dobro da se zaradi“, zakjučio je Marko Matić. 

Agroarm – za najbolje rezultate u povrtarskoj proizvodnji.


Sagovornici:

Miloš Čeković, “Agroarm”

Nenad Prelić, Timac AGRO

Rade Pločić, Belchim

Marko Matić, Počekovina

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica