Otkrivamo vam koje će traktore „Almex” predstaviti na Sajmu poljoprivrede!

Otkrivamo vam koje će traktore „Almex” predstaviti na Sajmu poljoprivrede!

U iščekivanju predstojećeg 83. Međunarodnog sajma poljoprivrede, otkrivamo vam koje će novitete kompanija „Almex” predstaviti na svom štandu od 14. do 20. maja u Novom Sadu. Ove godine akcenat će biti na traktorima.          

„Almex” će premijerno na domaćem tržištu predstaviti nove tipova „Claas”-ovih traktora – „Arion”, seriju 400 i „Axion” seriju 800. „Arion 400″ predstavlja traktor novije generacije. Reč je o redizajniranoj generaciji traktora, a najvažnije izmene, u odnosu na prethodne modele serije 400 koje „Almex” takođe ima u ponudi, odnose se na motor, kabinu i ogibljen prednji most.

Kao važan element na novim modelima, ističemo ogibljen prednji most koji obezbeđuje bolju upravljivost, veću stabilnost, fleksibilnost u radu i znatno manje vibracija u kabini. Novi tip „Arion 400″ namenjen je onim kupcima koji vole bolje opremljene traktore. Nešto više o tome ispričao nam je gospodin Siniša Uverić, menadžer prodaje u kompaniji „Almex”.
 

Traktori - iz arhive fotografija kompanije  


„Namenjeni su proizvođačima koji od traktora zahtevaju dobru opremljenost, jer imaju viši, a ne osnovni nivo opreme. Istakao bih aktivni prednji most, koji do sada na ‘Arionu 400’ nije postojao. Sada postoji i mogućnost da se zbog udobnosti stave amortizeri na prednju osovinu”, ističe gospodin Siniša.

Motori koji se ugrađuju ispunjavaju najstrože važeće ekološke standarde u svetu. Nove „Arione” serije 400 pokreće četvorocilindrični motor sa turbo punjačem i „Common Rail” sistemom ubrizgavanja goriva, snage od 90 do 140 KS, koje odlikuje mala potrošnja goriva.
 

Kao važan element na novim modelima, ističemo ogibljen prednji most koji obezbeđuje bolju upravljivost, veću stabilnost, fleksibilnost u radu i znatno manje vibracija u kabini. 


Kabina na novim modelima je redizajnirana i znatno komfornija
, unutrašnjost je takođe izmenjena, pa je udobnija i sa nižim nivoom buke u radu. Kao dodatna oprema postoje četiri različite verzije kabine, a može se poručiti frižider, panorama krov, kabina sa visokim krovom. Novi „Arion” serije 400 je robustan traktor, sa odličnim manevarskim sposobnostima i raspodelom težina po osovinama na idealnih 50%-50%.


Kompanija „Almex” će pored „Ariona 400″ predstaviti i novi tip modela „Axion 800″. U odnosu na prethodni model „Axiona”, napravljen je značajan iskorak u konstrukcionim rešenjima, efikasnosti i ekonomičnosti. 
 

Traktori - iz arhive fotografija kompanije  

Novi „Axion 800″ pokreće šestocilindarski motor opremljen takođe „Common rail” sistemom ubrizgavanja i turbo punjačem promenljive karakteristike punjenja sa interkulerom, koji postiže maksimalnu snagu od 205 do 280 KS, zavisno od modela.


Ogibljen prednji most i prednja hidraulika predstavljaju deo standardne opreme novog „Axiona-a 800″. Podizna moć prednje hidraulike iznosi 5,8 tona, dok kod zadnje hidraulike iznosi 10 tona.
 


Kabina na novim modelima je redizajnirana i znatno komfornija, unutrašnjost je takođe izmenjena, pa je udobnija i sa nižim nivoom buke u radu. 


Jedna od prednosti prednje hidraulike jeste lako prikopčavanje priključnih mašina
 jer se gornja uporna poluga dobro vidi iz pozicije vozača. Novi „Axion” serije 800 ima hidrauličnu pumpu promenljivog protoka koja pouzdano podržava i najzahtevnije mašine.

„Ovde bih istakao da postoji opcija ‘Axion 800’ sa varijabilnom transmisijom, namenjen proizvođačima koji traže nešto više od traktora. ‘Claas’ ima u ponudi traktore sa varijabilnom transmisijom već od 145 pa do 400 konja. Kompletna gama traktora je sa varijabilnom transmisijom”, objašnjava gospodin Uverić.

 

Kabina traktora - iz arhive fotografija kompanije  

Pored ova dva nova modela traktora, „Almex” će predstaviti još oko 100 poljoprivrednih mašina iz svog asortimana. Ova kompanija ovlašćeni je uvoznik renomiranih inostranih proizvođača „Claas”, „Holmer”, „Lemken”, „Ohler”, „Koeckerling”, „Bergman”, „Caffini”, „Maschio Gaspardo”, „Vogel Noot”

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu idealna je prilika da na jednom mestu vidite sve mašine iz „Almex”-ovog prodajnog asortimana. Na njihovom štandu dobićete i informacije o sajamskim popustima, specijalnim uslovima prodaje i načinima finansiranja. Kompanija „Almex” ima odličnu postprodajnu podršku za svoje klijente 
 

Siniša Uverić, menadzer prodaje u kompaniji “Almex” - ©Agromedia


„To je već dobro poznato da mi obezbeđujemo servis, rezervne delove i servisnu podršku za sve naše mašine. Uslovi će biti povoljniji na Sajmu, pa pozivam sve zainteresovane kupce da dođu i da im to objasnimo”, rekao je Uverić.

Više informacija o novoj, polovnoj i demo mehanizaciji svi zainteresovani mogu dobiti na sajtu kompanije „Almex”.

Sagovornik:
Siniša Uverić, menadžer prodaje u kompaniji „Almex” 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica