Koliko košta trešnja na pijacama?

Koliko košta trešnja na pijacama?

Zabeležena prva ponuda trešanja na pijaca, a skok cena pomorandže i limuna.

Iz dana u dan bolja je ponuda jagoda, što je uticalo na nižu cenu na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu. Pad cene zabeležen je i kod trešnje sorte Đurđevka, dok je evidentirana i prva ponuda sorte Burlat. Tokom ovog perioda registrovan je jedino još rast cene nara, čija je ponuda bila veoma slaba.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležena je prva ponuda domaće trešnje i rast cena mandaraine i pomorandže i limuna.

Uprkos boljoj ponudi jagode na zelenoj pijaci u Čačku cena je još uvek 350 din/kg. Isti iznos su kupci trebali da pripreme protekle nedelje i za kilogram dobrih trešanja.

Dobra ponuda voća bila je na zelenoj pijaci u Požarevcu, a prodaja je bila umerena. U pogledu cena možemo reći da su skuplji bili: grejpfrut, jabuka i limun, kupus, a jeftinija jagoda.

Prema izveštaju reporeta na kvantaškoj pijaci u Leskovcu protekle su sedmice bile više cene ostalih proizvoda: grejpfruta, limuna, dok je pad cena evidentiran kod jabuka, kivija i mandarine.

Na kvantašu u Beogradu su se po prvi put ove sezone pojavila kajsija iz uvoza po ceni od 400 din/kg i domaća borovnica po ceni od 900 din/kg. Značajno bolja ponuda jagode i trešnje u odnosu na prethodnu sedmicu uslovila je pad cene, pošto je cena jagode iznosila 150 din/kg, a trešnje 220 din/kg. Za razliku od njih skuplji su bili ananas, limun i pomorandža.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica