Domaći GRAŠAK i BORANIJA na našim pijacama!

Domaći GRAŠAK i BORANIJA na našim pijacama!

Bolja ponuda graška i domaće boranije privukla je kupce na zelenim pijacama u Srbiji.

Prodaja graška i domaće boranije na tezgama zelene pijace Kalenić u Beogradu obogatila je asortiman povrća protekle sedmice. Sve bolja ponuda mladog krompira, tikvica i paradajza uticala je na niže cene ovih proizvoda. Jeftiniji su u odnosu na predhodni period bili još brokoli, karfiol, kupus i paprika. Za razliku od njih skuplja je bila boranija.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu zabeležen je rast cene kupusa, paprike ljute i šilje, šargarepe i šampinjona.

Što se povrća tiče na zelenoj pijaci u Čačku ponuda je bila vrlo slična prošlonedeljnoj, a i cene ovih poljoprivrednih proizvoda nisu se menjale.

Dobra ponuda povrća bila je na zelenoj pijaci u Požarevcu, a prodaja je bila umerena. U pogledu cena možemo reći da su skuplji bili: kupus, pasulj beli, šampinjoni spanać i tikvice.

Sem mladog krompira, mladog luka i tikvica ponuda ostalih povrtarskih kultura na prodajnim punktovima bila je slaba tokom prethodne nedelje na kvantašu u Beogradu. Obim prodaje bio je prosečan. Evidentiran je rast cena blitve, brokoli, celera, dinje, kpusa, paprike šilje, rotkvice, šargarepe, spanaća i zelene salate. Za razliku od njih niže su bile cene cvekle, karfiola, krastavca salatara, mladog krompira, belog luka, paprike ljute, paradajza, čeri paradajza, paškanata i praziluka.

Prema izveštaju reporeta na kvantaškoj pijaci u Leskovcu protekle su sedmice bile više cene ostalih proizvoda: karfola, krompira, kupusa, paprike šilje i spanaća, dok je pad cena evidentiran kod rotkvice i ktrastavca salatara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica