Poziv za učešće na Belocrkvanskom festivalu rakije!

Poziv za učešće na Belocrkvanskom festivalu rakije!

Lepe vesti za proizvođače rakije! U Beloj Crkvi, 22. avgusta 2015. godine, počinje festival rakije. Svi zainteresovani mogu poslati svoje uzorke na adresu Turističke organizacije opštine Bela Crkva, do 4. avgusta, a više informacija nalazi se u našem prilogu. Pogledajte razgovor sa direktorom ustanove, Novicom Jovanovićem.

Krajem avgusta, u Beloj Crkvi, održaće se prvi Belocrkvanski festival rakije. O manifestaciji razgovarali smo sa direktorom Turističke organizacije opštine Bela Crkva, Novicom Jovanovićem.

Novice, o čemu je reč? U pitanju je nešto što svi znamo. Manifestacija za temu ima jedno domaće, tradicionalno piće?

“Turistička organizacija opštine Bela Crkva došla je na ideju da napravi jedan novi događaj. Događaj koji će se premijerno održati ove godine u Beloj Crkvi, a to je Belocrkvanski festival rakije.”

Rok za slanje uzoraka rakije Turističkoj organizaciji opštine Bela Crkva je do 4. avgusta. Potrebno je poslati 2 flašice rakije, minimum 0,7l zapremine.

“Događaj će se održati na glavnom jezeru, tačnije u bašti restorana Jezero. Bela Crkva je, pored belocrkvanskih jezera, poznata i po voćarskom kraju, pa će to biti spoj voćarstva i turizma. Meštani, koji su poznati po lokalnoj proizvodnji rakije i alkoholnih pića, baš kao i ostali građani i ljubitelji rakije, imaće priliku da provere svoj proizvod, koji će oceniti stručni žiri, na čelu sa profesorom Nikićevićem.”

Pečenje rakije - ©Agromedia

“To ime znači ljudima koji su iz ove oblasti, tako da će to biti jedinstven događaj za ljubitelje rakije da ocene svoj proizvod i da zapravo vide dokle su sa tim proizvodom stigli i da im se eventualno ukaže na neke greške. A to im je i prilika da iz prve ruke dobiju sve informacije.”


Novica Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva - ©Agromedia

Moramo naglasiti da je veoma bitno da proizvođači treba da se registruju, i to ranije, kako bi mogli biti ocenjeni.

“Registracija, odnosno slanje uzoraka Turističkoj organizaciji, može početi već sada. Rok je do 4. avgusta. Potrebno je poslati 2 flašice rakije, minimum 0,7l zapremine. One će biti prosleđene žiriju, odnosno ocenjivačkoj komisji, koji će ispitati i oceniti uzorke.”


Sagovornik:
Novica Jovanović, v.d. direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica