Oslobodite se stresa u „Starom bunaru“

Oslobodite se stresa u „Starom bunaru“

Prava je retkost da kada dođete u neki restoran, pored toga što je usluga dobra, a izbor kvalitetne hrane veliki, možete da uživate u pecanju i vožnji čamcem. Mi smo jedan takav restoran posetili u mestu Graševci koje se nalazi u podnožju Kopaonika. On se zove „Stari bunar“.

U Graševcima, u podnožju Kopaonika, posetili smo restoran „Stari bunar“. Tamo smo upoznali i vlasnika tog lepog ugostiteljskog objekta, Radišu Pavlovića. Sa njim smo celo imanje razgledali iz jedne veoma neobične perspektive, ploveći u čamcu na vodi. Pogledajte šta smo sve videli, ali i saznali o „Starom bunaru“.

Radiša, koja je osnovna ideja ovog restorana i šta neko ko želi da uživa u prirodi može ovde da vidi?

Prilikom formiranja restorana naša glavna preokupacija nije bila samo hrana. Ona je u svakom slučaju dobra u našem kraju. Ovde svi objekti uz Graševačku reku prema Kopaoniku nude dobru jagnjetinu, prasetinu, roštilj, a sve češće i pastrmku na žaru.“

Domaći proizvodi – osnov razvoja seoskog turizma

„Naš restoran, osim što će nuditi sve ove, ali i mnoge druge sprecijalitete, istovremeno obogaćuje i turističku ponudu ovoga kraja. Ideja nam je da naši gosti ovde uživaju i odmore se od svakodnevnih poslova i stresova, jer smo mnogo puta od raznih ljudi iz velikih gradova čuli da je to ono što im je najviše potrebno. Danas oni mogu da odmore svoju dušu ovde na vodi i u šumi, u čistoj i lepoj prirodi.“

Radiša Pavlović - ©Agromedia 


Vi ste završili ribarstvo pa zato i ne čudi što je to Vaša najveća opsesija i što Vaši gosti ovde imaju priliku da vide i jedan ribnjak pastrmke.

Jeste. Još su moje dečačke ideje, dok sam pecao ovde na reci, imale neke veze sa ribarstvom. I danas mislim da je taj hobi najlepši na svetu! Zato sam verovatno i upisao ribarstvo na Poljoprivrednom fakultetu, a zatim poželeo da iskombinujem svoja znanja sa ovim podnebljem i vodom i uklopim sa turističkom i ugostiteljskom ponudom.“


U našem selu svi se bave poljoprivredom – a niko od nje ne živi!

Planiramo da naš ribnjak bude još veći i bolji, sa različitim vrstama i hladnovodnih i toplovodnih riba. Imaćemo pastrmke, šarane, karaše, tolstolobika i druge vrste koje će biti zanimljive ljudima koji vole da pecaju. Oni će oni moći da uživaju u ukusno pripremljenim ribama, ali da istovremeno i odmore dušu pecajući.“


Naš restoran, osim što nudi mnoge ukusne tradicionalne specijalitete, istovremeno obogaćuje i turističku ponudu ovog kraja. Ideja nam je da naši gosti ovde uživaju i odmore se od svakodnevnih poslova i stresova.

Interesantno je da ova riba ovde, koja je sveža, ide direktno na trpezu. Nema nikakvog zamrzavanja, niti odmrzavanja?


„Nema nikakvog zamrzavanja. Naša ideja vodilja je da sve što se spremi sveže mora da bude ukusno i lepo. Sama činjenica da mi našu ponudu iz menija pecamo u ovoj vodi gostu daje signal da se trudimo da ono što je izvorno i njemu bude dostupno. Oni sve prirodne lepote mogu da vide svojim očima, ali i da ih okuse i uživaju u njima.“

Ovaj restoran nalazi se na putu od Brusa prema Kopaoniku i veoma je uočljiv. Ipak, Vi do sada niste bili u mogućnosti da uložite dovoljno novca u neki veliki projekat, ali Vam je u planu da napravite autentične smeštajne kapacitete, u kojima će gosti moći da prespavaju. Time bi Vaša ponuda bila kompletna.

Ovaj prostor ovde je moja dedovina. Ja sam za sada iskoristio potencijale koje imamo i napravio ovo što vidite sada. Gotovo sve smo pravili tako da bude u skladu sa prirodom. Naš restoran i njegova okolina su građevinski, rekao bih, skromni, ali su ipak veoma lepi i atraktivni za oko.“

Restoran „Stari bunar“ - ©Agromedia 


„Mislim da će realizacija naših planova o proširenju dugo trajati, ali na kraju će verovatno presuditi zahtevi gostiju i njihova potreba za smeštajnim kapacitetima. Za sada smo skromno počeli sa ribnjakom i restoranom, ali svakako ćemo slušati želje naših gostiju i turista koji idu na Kopaonik. Trenutno, naša letnja ponuda im se dopada, a spremamo se i za neke zimske sadržaje. Kako će oni izgledati, to neka bude tajna
.“

To je zaista sjajna ideja i može lepo da posluži ljudima koji imaju slična razmišljanja, ali se još nisu oprobali u ovakvoj vrsti ugostiteljstva!

Nadam se da će „Stari bunar“ da bude prepoznatljiv i kao brend na putu za Kopaonik i kao jedan velelepan turistički sadržaj naše opštine, kojim imamo pravo da se dičimo.“

Sagovornik:
Radiša Pavlović, vlasnik restorana „Stari bunar“

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica