Dobar glas daleko se čuo: Ljupka Janić „Žena mudrosti 2018“

Dobar glas daleko se čuo: Ljupka Janić „Žena mudrosti 2018“

Početkom oktobra ove godine, naš portal objavio je reportažu o Ljupki Janić, diplomiranoj ekonomistkinji iz Žiče kod Kraljeva, koja nakon diplomiranja nije provodila vreme „skrštenih ruku“ i pisanju molbi za posao u struci. Rodila je troje dece, a onda na porodičnom imanju sagradila mlekarsku radionicu za proizvodnju sira i kajmaka i za kratko vreme, sa sestrom Martom Mladenović, inženjerkom ekologije, napravila poslovni bum. Ovih dana Ljupka je proglašena za „Ženu mudrosti u 2018. godini“ u Srbiji.

Ilustracija: Kajmak @AGROmedia

Agromedia je „kriva za sve“ ili zaslužna, sasvim svejedno, priča vredna Žičanka Ljupka Janić, što od oktobra i priče o njenim uspesima i poslovnim poduhvatima objavljena u ovom portalu na njenu adresu stižu samo priznanja i pohvale. Pre nekoliko dana produkcijska organizacija „Bulevar ženskih tajni“, koju uspešno vode novinarke Vesna Dedić i Sanja Marinković, uz podršku mnogih nevladinih organizacija i medija koji afirmišu žensko stvaralaštvo, kreativnost i poslovnost, proglasila je Ljupku Janić „Ženom mudrosti u 2018“.

Zasluženo u odabranom društvu

Pored Ljupke Janić, na svečanosti u hotelu „Hilton“ nagrade je primilo još devet dama za dostignuća u raznim oblastima društvenog, privrednog i umetničkog rada i stvaralaštva.

Zaista mi je bila velika čast što sam se našla u društvu divnih i uspešnih žena, pravih herojina današnjice koja nije nimalo laka za stvaralaštvo, posebno za natprosečne rezultate. Međutim, upravo u tome je i posebna draž i vrednost nagrada koje smo ponele iz Beograda, da smo i u takvim uslovima zapažene po svom radu i da to neko vrednuje na pravi način. Ovo je za mene dodatni stimulans za još veći rad i odricanje koji moraju da daju rezultat“, zadovoljno kaže ova uzorna majka i supruga, ali i preduzimljiva i uspešna poslovna žena.

Ljupka Janić @ Ljupka Janić

U radu u mlekarskoj radionici, bolje reći maloj fabrici, Ljupka vodi glavnu reč s tim što su joj u poslu sestra Marta Mladenović, takođe fakultetski obrazovana mlada žena i suprug Momčilo najveća pomoć i podrška, s tim što je i udeo svekra Milana i svekrve Mire u uspešnom funkcionisanju domaćinstva dragocen.

Deca rastu a posao napreduje

Poslovni uspesi i sve veća medijska popularnost svakako gode mladoj i ambicioznoj Žičanki. Potražnja za sirom i kajmakom iz njene radionice iz dana u dan je sve veća i celokupna proizvodnja proda se kući, jer se, kako kaže Ljupka, dobar glas o kvalitetu daleko čuo. Ipak troje dece: Nataliju, Pavla i Dušana Ljupka Janić smatra svojim najvećim uspehom.

Vaspitavam ih da budu dobri đaci, vredni, poslušni i pošteni, jer sam i ja tako vaspitavana u svojoj porodici, od svojih roditelja, a tako je i moj suprug učen od njegovih. Nema razloga da nam i deca ne budu takva. Svoj životni put sami će da odaberu a ja svoj ne bih menjala za bilo kakav kancelarijski posao. Život sam vezala za selo i poljoprivredu i ne kajem se“, samouvereno kaže Ljupka Janić.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica