Svet poljoprivrede Prodavnica

Ona pravi kolače na selu i živi od toga, a evo i kako

Jelisaveta Babović Milosavljević iz Gukoša kod Ljiga je super mama. U toku dana čuva svoja dva mališana, a noću postaje kulinarski ekspert – u pravljenju najrazličitijih torti i kolača.

Uglavnom ja noću radim, preko dana dok su u vrtiću završavam druge kućne poslove, posle se bavim njima i dok spavaju pravim torte i kolače. Naravno, kad god može tata ih čuva“, rekla je Jelisaveta Babović Milosavljević.

Prvu tortu napravila je sa samo 13 godina i od tada uživa u ovom poslu.

Sama sam učila da pravim torte i kolače, čuvam čak i svesku gde sa kao dete pisala recept za palačinke, od toga sam eto počela. Najkomplikovanija torta koju sam pravila je možda baš ta sa 13 godina, korice su se sušile i po sat i po vremena, a i danas me žene pitaju kako se prave“, objasnila je Jelisaveta.

Dobar glas daleko se čuje, tako da kupci uglavnom sami dolaze do torti i kolača koje Jelisaveta pravi. Jedan od kanala koji koristi za prodaju, čine i društvene mreže.

Imam dosta mušterija, mnogi naručuju po preporuci ili putem Fejsbuka“, kaže ona.

 Jelisavetina torta © Jelisaveta Babović

Jelisaveta kaže i da život u selu nikada ne bi menjala za život u gradu.

Nikada ne bih mogla da živim u gradu. Imam svoju baštu, svoju kokošku, dvorište, hranim decu zdravo, a ništa ne zaostajem za gradskim devojkama“, zaključila je Jelisaveta.

Zahvaljujući projektu Unapređenja ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga, a koji finansira Švajcarska Vlada, Jelisaveta je svoju radionicu obogatila sa novom rernom. Zahvaljujući tome, biće joj još lakše da ispunjava najrazličitije želje kupaca, a pravila je i tortu pečenog praseta.

Sagovornica:

Jelisaveta Babović Milosavljević

 

Komentari