Podrška mladim poljoprivrednicima za razvoj porodičnih gazdinstava

Podrška mladim poljoprivrednicima za razvoj porodičnih gazdinstava

Nakon završenog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike, komisija je donela odluku da podrži svih 10 učenika koji su ušli u uži izbor.

Veselin Cicović iz sela Ježevica opština Požega - © Fondacija „Ana i Vlade Divac”

Rezultati konkursa za podršku mladima koji su se opredelili za bavljenje poljoprivredom, biće objavljeni u 16.05 u Požegi.

Komisija je donela odluku da podrži sve jer su imali odlične ideje, pokazali veliki entuzijazam i volju da razvijaju porodično gazdinstvo i bave se poljoprivredom. Posebno dobar utisak je međusobna podrška učenika što je komisiju motivisalo da donacijama nagradi sve studente i za to zatraži dodatnu podršku donatora.

Učenicima će biti obezbeđena sredstva za rad – raznovrsna poljoprivredna mehanizacija, sadni materijal, sistemi za navodnjavanje i druga oprema u skladu sa individualnim potrebama mladih poljoprivrednika.

Učesnici na događaju biće predstavnici poljoprivredne škole, opštine Požega, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, Regionalne razvojne agencije –Zlatibor i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Svih 10 učenika će ispričati svoje iskustvo zašto žele da se bave poljoprivredom i koliko im znači podrška koju su dobili zahvaljujući konkursu.

Projekat podrške mladim poljoprivrednicima realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, a sprovodi ga Fondacija „Ana i Vlade Divac” u partnerstvu sa opštinom Požega, kao i srednjom poljoprivrednom školom „Ljubo Mićić“ iz Požege.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica