Pitali smo vas: Zašto mladi odlaze iz sela?

Pitali smo vas: Zašto mladi odlaze iz sela?

Iako država skoro svake godine izdvaja podsticajna sredstva za mlade poljoprivrednike, ipak postoje još neke stvari koje im nedostaju da bi se trajno vratili u svoje rodno selo. Svi su se složili da je finansijska podrška neophodna, ali da je isto tako bitan i društveni život, koji na selu nije baš razvijen. Na našem portalu postavili smo vam pitanje zašto po vašem mišljenju mladi odlaze iz sela, evo kakvi su rezultati bili.

Samo 7% vas je reklo da mladi masovno odlaze sa sela jer ne žele da se bave poljoprivredom. Iako se skoro svake godine izdvajaju određena sredstva za podsticanje mladih na selu, najveći broj vas odnosno 44% je odgovorilo da je to zato što nemaju adekvatnu pomoć države. Skoro 12% vas je reklo da oni žele da pronađu posao u struci za koji su se prethodno školovali. Takođe, veći broj vas je glasao za to da mladi misle da je poljoprivreda teška i da je život u gradu lakši od onog u selima.

Kakav je vaš stav?

Svake nedelje na poljoprivrednom portalu agromedia.rs očekuje vas nova anketa. Učestvujte i vi, uporedite vaše mišljenje, iznesite vaš stav.

Pogledajte i zašto nestaju sela u Srbiji:

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica