Iz ugla studenta: Da li je u poljoprivredi važno obrazovanje?

Iz ugla studenta: Da li je u poljoprivredi važno obrazovanje?

Prva asocijacija na poljoprivredu, za mnoge mlade ljude koji se tek odlučuju da upišu fakultete uglavnom je vezana za težak i mukotrpan fizički rad koji nije dovoljno plaćen. Takođe, prva pomisao na poljoprivredu je selo, a mladi teže ka gradu i urbanijem stilu života.

 

Ipak, da je ova privredna grana mnogo kompleksniji pojam od toga, koji nudi mnoštvo usmerenja i različitih mogućnosti potvrdio nam je Miloš Stojanović student završne godine Poljoprivredno-prehrambene škole u Prokuplju koji se odlučio za ovo zanimanje kako bi unapredio posao na svom imanju.

S obzirom na to da ima svoje domaćinstvo i da u samom procesu proizvodnje učestvuje aktivno sa ostalim članovima porodice Milošu je praksa na fakultetu veoma važna. Ali je još više važna onim studentima koji dolaze iz grada i koji se opredeljuju za usavršavanje u oblasti poljoprivrede. Pored ovog formalnog znanja koje Miloš stiče na fakultetu u njegovom obrazovanju veliku ulogu igra i internet. Sa visokim obrazovanjem, jakom željom i prethodnim iskustvom posla ima, kaže Miloš.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica