Konkurs za kupovinu seoskih kuća: obezbediti ŠESTORO DECE nije lako, ali sada imamo SVOJU KUĆU!

Konkurs za kupovinu seoskih kuća: obezbediti ŠESTORO DECE nije lako, ali sada imamo SVOJU KUĆU!

Uz pomoć subvencija koje dodeljuje Ministarstvo za brigu o selu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, mnoge porodice došle su do svog krova nad glavom. Jedna od njih je i porodica Belić, koja je uspela da se skući u pograničnom selu Mali Žam u opštini Vršac.

Živeli su kao podstanari, a zatim su odlučili da se prijave na konkurs Ministarstva za brigu o selu. Članovi porodice Belić, kako kažu, nisu verovali da će nešto biti od toga.

,,Slučajno smo čuli pa hteli smo da probamo i mi. Nismo bili uvereni u to da će nešto da bude od toga, pa smo onda otišli u opštinu, predali smo dokumentaciju pa su nas pozvali u Beograd. Onda smo videli da će stvarno biti nešto toga. Na kraju smo evo dobili kuću”, kaže Milorad Belić.

Veru nije imala ni njegova supruga Dragana, koja kaže da je iznenađena koliko je bila jednostavna procedura.

,,Nije bilo komplikovano, ja sam očekivala da će biti mnogo komplikovanije, bilo je vrlo jednostavno. Neke osnovne informacije, to smo odneli u opštinu. Nakon toga bili smo pozvani u Palatu pravde. Tamo smo potpisali neku dokumentaciju i to je bilo to”, zadovolja je Dragana dok govori o procesu.

Kako kažu, kuću su našli ,,iz prve”. Obišli su selo Mali Žam koje im se inače veoma dopada, i prva kuća koju su obišli bila je pun pogodak. Dalje nisu želeli ni da gledaju, odmah su se dogovorili sa prodavcem.

Prijavu na konkurs preporučuju svima koji nemaju svoj dom. ,,Mi vam kažemo iskreno da ovo nije laž, ni prevara. Mi smo imali sumnju da će nešto od toga biti. Što se kaže, na blef smo krenuli i evo, hvala bogu, imamo kuću”, kaže Milorad.

Inače, Milorad nam je potvrdio da su meštani veoma zadovoljni nvim komšijama, s obzirom na to da su dolaskom porodice Belić dobili majstora. Milorad popravlja krovove, a tvrdi da posla ima ne pretek.


Mina i Tatjana, dvoje od šestoro dece porodice Belić prezadovoljne su kućom i činjenicom da sada konačno imaju svoju sobu. Sa druge strane, Milorad i Dragana su, čim su se skućili, nabavili su par svinja sa idejom da se oprobaju u stočarstvu. Za sada sve ide kako treba, a nadaju se da će u budućnosti razviti svoju mini-farmu i baviti se proizvodnjom suhomesnatih proizvoda za kojima postoji izuzetno velika potražnja.

Želimo im puno sreće u njihovom novom domu!


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica