Za vikend poljoprivrednici mogu na njive!

Za vikend poljoprivrednici mogu na njive!

 Poljoprivrednici toko vikenda mogu na njive - © Agromedia

Ministar Branislav Nedomović je rekao da setva ide po planu i da je Vlada odlučila da poljoprivrednicima dozvoli da tokom vikenda rade na njivama i da ih niko neće dirati ako su u traktorima. A osim toga Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od sada moći da se dobiju elektronskim putem, potvrđeno je na sajtu Vlade.

Nedimović je za televiziju Prva rekao da bi u petak Vlada trebalo da usvoji mere koje će omogućiti da se po povlašćenim uslovima daju krediti za ostvarivanje poljoprivredne proizvodnje i da će biti i sektorskih mera, kao i da će se ići na otvaranje elektronske zelene pijace.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će u petak ponovo početi izvoz jestivog ulja i kvasca iz Srbije.

Elektronske dozvole za poljoprivrednike?

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne moći da se dobiju elektronskim putem, potvrđeno je na sajtu Vlade.

Brnabićeva je u izjavi za novinare, nakon potpisivanja ugovora o donaciji Kine za izgradnju dve najmodernije laboratorije za testiranje na koronavirus, navela da je reč o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.

Premijerka je naglasila da će taj proces sada biti mnogo efikasniji, izrazivši uverenje da ćemo imati sistem u kome će se pomenute kategorije građana elektronski prijavljivati za dozvolu, koja će, takođe, elektronski biti odobrena.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica